Правила використання соковижималки

Свіжовичавлений сік – такий смачний і збагачений вітамінами, він особливо корисний з ранку. І для того, щоб отримати цей натуральний продукт, ми купуємо соковижималку. За допомогою цього пристрою процес отримання соку зовсім нескладний. Але слід звернути особливу увагу на процедуру догляду за ним.

Процес приготування соку з фруктів і овочів

Ретельно очищайте соковижималку

До питання очищення соковижималки після використання необхідно поставитися серйозно. Чому? Тому що, це впливає в першу чергу на наше здоров’я: залишки використовуваних продуктів можуть служити як розсадник для бактерій і цвілі. Також правильний догляд за соковижималкою забезпечить тривалий термін служби пристрою.

Для миття соковижималки спочатку розберіть її на деталі.

1. Кожну деталь слід мити в теплій воді, використовуючи ганчірку або губку.

2. Приділяйте особливу увагу сітці – очищайте її за допомогою щіточки, яка зазвичай входить до комплекту пристрою.

3. Протирайте корпус, кнопки та гумові вкладки після кожної експлуатації пристрою від бризок соку та частинок жмиху, що потрапили на них.

4. Якщо у вашій соковижималці передбачена функція самоочищення, це все одно не замінює процедури миття окремих деталей. Процес самоочищення передбачає швидке ополіскування робочих деталей під час роботи пристрою. Але, на жаль, цей метод не усуває частинки продукту в важкодоступних місцях, тому соковижималку необхідно розбирати та мити вручну.

Як правильно мити деталі соковижималки

Робіть перерви в роботі

Соковижималка, як і будь-який інший електроприлад, не повинна працювати безперервно. Для того щоб пристрій тривалий час служив вам продуктивно та залишався справним, робіть перерви в його роботі. Максимальний час роботи соковижималки – 10 хвилин. Після невеликої перерви можна знову включати прилад.

Підготовлюйте продукти

Щоб соковижималка не ламалася тривалий час, необхідно підготовувати продукти. Це означає, що деякі овочі та фрукти необхідно обов’язково чистити від шкірки та кісточок. Великі плоди – розрізати на частини. Так, соковижималці буде легше «впорається» з переробкою продукту, а дрібні кісточки не заб’ють фільтр пристрою.

Як підготувати продукти для видавлювання соку

Лайфхаки для соковижималки

№1

Іноді ми стикаємося з тим, що пластмасові деталі соковижималки фарбуються в колір використовуваних продуктів. Щоб цього не сталося, кожен раз після експлуатації пристрою протріть всі його деталі рослинним маслом. Після цього – деталі можна мити звичайним способом у воді.

№2

Після отримання свіжого соку в нас залишається чимала кількість залишків від продуктів. Зазвичай, ми їх викидаємо, але жмих можна застосувати для приготування різних страв.

Наприклад:

  • Залишки овочів прекрасно підійдуть для супу.
  • Жмих овочів можна використовувати для приготування котлет – просто додайте до нього яйце, борошно та приправи.
  • Жмих від моркви можна використовувати для приготування морквяних оладок, смачного торта з моркви – просто додайте корицю з цукром, борошно та яйця. Таким же чином зручно використовувати й фруктову м’якоть – для мафінів або печива.

Різні соки з фруктів і овочів

Ознайомитися з асортиментом супутніх товарів для соковижималок можна за посиланням:

Кухонні аксесуари

Вам сподобалася стаття?

Залиште коментар
або



Коментарі
Залишити відгук
Поки що немає коментарів