5 порад по зберіганню продуктів в морозильній камері

Показати зміст статті

  1. Ідеальна температура для заморожування
  2. Пам’ятайте про розміщення
  3. Помітьте товари, які потрібно заморозити
  4. Знайте, що безпечно, а що ні
  5. Вакуумне ущільнення, навіть без спеціальних приладів

Чек за продукти, як правило, це найбільша стаття витрат у будь-якої сім’ї. Тому дуже важливо переконатися, що кожна гривня буде витрачена з розумом, а куплена їжа не пропаде даремно. Тому для багатьох буде дуже важливо правильно використовувати морозильну камеру, і подбати про те, щоб продукти залишалися свіжими протягом тривалого часу.

Якщо ви купуєте продукти оптом або в великих кількостях, і вам не вистачає морозилки в холодильнику, відмінною ідеєю буде використання стоїть окремої морозильної камери. Незалежно від техніки, яку ви вирішили використовувати, ці п’ять простих порад по зберіганню продуктів в морозильній камері допоможуть вам зберігати продукти свіжими.

Ідеальна температура для заморожування

Багато людей можуть не знати про це, але насправді існує ідеальний температурний режим для зберігання заморожених продуктів. Продукти, заморожені при температурі -17 °C або нижче, майже завжди безпечні для вживання і допомагають зберегти ряд важливих харчових характеристик, в тому числі:

  • Зміст вітамінів;
  • Смак;
  • Текстуру;
  • Колір.

Заморожування продуктів на піку їхньої свіжості також буде дуже корисним. Хоча якість продуктів може погіршитися через тривалий період заморожування, продукти, що зберігаються при температурі -17 °C або нижче, зазвичай безпечні для розморожування і вживання в їжу.

Пам’ятайте про розміщення

Від того, наскільки швидко продукти заморожуються, залежить, наскільки добре вони будуть зберігатися в замороженому стані, тому важливо стежити за тим, щоб продукти заморожувалися швидко.

Підтримка температури на рівні -17°C або нижче – це очевидна необхідність, але ви також можете прискорити процес заморожування, уважно стежачи за розміщенням продуктів в холодильнику. Якщо покласти продукти прямо навпроти стінки морозильної камери, час, необхідний для заморожування, значно скорочується. Після того, як продукти будуть повністю заморожені, їх можна відсунути від бічної стінки, щоб заморозити інші продукти в прискореному режимі.

Помітьте товари, які потрібно заморозити

Маркування продуктів до того, як вони будуть поміщені в морозильну камеру, значно спрощує процес їхньої подальшої ідентифікації. Використовуйте темний маркер, який добре видно на пластикових пакетах або інших контейнерах, щоб ваші замітки було легко прочитати. Таким чином, коли упаковки з різним м’ясом будуть заморожені, ви без проблем зможете вибрати необхідний пакет.

Обов’язково вкажіть якомога більше інформації, наприклад, що знаходиться всередині пакета або контейнера, дату його заморожування і кількість порцій. Доступність і простота цієї інформації запорука зручного управління вмістом морозильної камери.

Знайте, що безпечно, а що ні

Деякі продукти харчування просто не підходять для заморожування. Наприклад, небезпечно заморожувати консерви. Яйця, що залишилися в шкаралупі, також небезпечні для заморожування.

Всі інші продукти, в основному, можна заморожувати, але є ще деякі продукти, якість яких може постраждати в процесі заморожування. Текстура деяких харчових продуктів, таких як сир, йогурт, майонез і варені яйця, погіршується. Інші продукти, наприклад, смажені, можуть стати згірклими через заморожування. Соуси з високим вмістом жиру можуть згорнутися або розшаруватися через замерзання.

Хоча більшість харчових продуктів безпечна для заморожування, завжди краще бути впевненим, в тому, що продукти, які ви зберігаєте, підходять для заморозки.

Вакуумне ущільнення, навіть без спеціальних приладів

Пакети, запечатані під вакуумом, відмінно підходять для використання в морозильній камері. Видаляючи повітря з пакету, харчові продукти можуть залишатися свіжими в морозильній камері протягом більш тривалих періодів часу. Але вам не обов’язково потрібні спеціальні пакети для вакуумної упаковки продуктів.

Ви можете використовувати трубочку і досягнете тієї ж мети. Просто закрийте пакет навколо пластикової трубочки, а потім видаліть з пакета весь повітря. Як тільки ви це зробите, повністю закрийте пакет і помістіть його в морозильну камеру.

Вам сподобалася стаття?

Залиште коментар
або



Коментарі
Залишити відгук
Поки що немає коментарів