Легкі літні страви

Показати зміст статті

  1. Іспанський суп гаспачо
  2. Салат із полуниці, шпинату й авокадо
  3. Запечені молоді кабачки

У спекотний літній час часто пропадає апетит до насиченої й «щільної» їжі. Усе тому, що наш організм вимагає більше рідини й так хочеться охолоджуючих напоїв, простих супів і легких страв. Пропонуємо вам приготувати кілька оригінальних і «освіжаючих» рецептів, які порадують вас і ваших близьких.

Іспанський суп гаспачо

Супи бувають не тільки гарячими, але й холодними – якраз для спекотної погоди. Один із популярних і оригінальних літніх супів – це гаспачо. Приготувати його не складно. Вам знадобляться інгредієнти:

  • стиглі м’які томати – 6–7 штук;
  • 2 огірка;
  • 2 болгарських перця;
  • трохи черствого батона;
  • 100 мл оливкової олії;
  • 2 зубчики часнику;
  • спеції й добавки: 50 мл винного оцту, перець чилі – маленький шматочок, щіпка солі.

За бажанням у суп можна додати орегано, листочки базиліка, анчоуси або каперси.

Щоб приготувати гаспачо, спочатку потрібно бланшувати томати. Для цього опустіть їх в окріп на 30 секунд, потім просушіть і зніміть тонку шкірку. Серцевину також потрібно вийняти. Підготуйте інші овочі: очистіть огірки від шкури й насіння, з перцю чилі видаліть кісточки, часник також слід очистити. Хліб (зачерствілий батон) на пару хвилин помістіть у воду, щоб він розмокнув.

Усі інгредієнти потрібно з’єднати в глибокій чаші і змішати занурювальним блендером до однорідної маси, додавши олію, оцет і сіль. Якщо ви додаєте інші інгредієнти – каперси, базилік і таке інше, – додайте їх також і збийте.

Суп гаспачо подають охолодженим, прикрасивши зеленню.

Салат із полуниці, шпинату й авокадо

Корисний і не менш смачний салат наситить і освіжить влітку. Поєднання шпинату, полуниці та авокадо – яскраве й оригінальне за смаком. Щоб приготувати цю страву, вам знадобиться максимум 20 хвилин. Підготуйте:

  • свіжий молодий шпинат;
  • полуницю;
  • 1 авокадо;
  • ¼ чашки підсмаженого мигдалю;
  • 1 невелику червону цибулину і трохи «блакитного» сиру (горгонзола або іншого).

Усі інгредієнти ретельно вимити, нарізати довільно, сир розкришити. Для заправки салату змішайте: ½ чашки оливкової олії, 2 ст. л. меду, 3 ст. л. яблучного оцту, трохи маку, дрібку солі, перець – за смаком. Заправляти салат слід прямо перед подачею на стіл. Ця страва підійде як основна для легкого перекусу або як закуска до риби, м’яса.

Запечені молоді кабачки

Наостанок пропонуємо легкий і низькокалорійний рецепт із молодих кабачків, на який у вас піде мінімум часу. Для приготування потрібно підготувати:

  • 4 молодих кабачка;
  • 4 ст. л вершків середньої жирності;
  • 100 г твердого сиру;
  • 100 г кураги;
  • сіль і рослинна олія.

Готувати кабачки краще в мультиварці – так страва повністю пропечеться, а ви заощадите час. Очистіть овочі від шкірки й розріжте навпіл. Курагу потрібно дрібно нарізати, сир натерти на крупній тертці. Змішати ці інгредієнти й додати вершки, посолити. Чашу мультиварки змастіть олією, помістіть у неї кабачки й рівномірно розподіліть на них соус. Готувати страву краще в режимі «мультикухар» або запікати за будь-якої іншої підходящої програми протягом 30 хвилин.

Смачного!