Показати зміст статті
У спекотний літній час часто пропадає апетит до насиченої й «щільної» їжі. Усе тому, що наш організм вимагає більше рідини й так хочеться охолоджуючих напоїв, простих супів і легких страв. Пропонуємо вам приготувати кілька оригінальних і «освіжаючих» рецептів, які порадують вас і ваших близьких.
Іспанський суп гаспачо
Супи бувають не тільки гарячими, але й холодними – якраз для спекотної погоди. Один із популярних і оригінальних літніх супів – це гаспачо. Приготувати його не складно. Вам знадобляться інгредієнти:
- стиглі м’які томати – 6–7 штук;
- 2 огірка;
- 2 болгарських перця;
- трохи черствого батона;
- 100 мл оливкової олії;
- 2 зубчики часнику;
- спеції й добавки: 50 мл винного оцту, перець чилі – маленький шматочок, щіпка солі.
За бажанням у суп можна додати орегано, листочки базиліка, анчоуси або каперси.
Щоб приготувати гаспачо, спочатку потрібно бланшувати томати. Для цього опустіть їх в окріп на 30 секунд, потім просушіть і зніміть тонку шкірку. Серцевину також потрібно вийняти. Підготуйте інші овочі: очистіть огірки від шкури й насіння, з перцю чилі видаліть кісточки, часник також слід очистити. Хліб (зачерствілий батон) на пару хвилин помістіть у воду, щоб він розмокнув.
Усі інгредієнти потрібно з’єднати в глибокій чаші і змішати занурювальним блендером до однорідної маси, додавши олію, оцет і сіль. Якщо ви додаєте інші інгредієнти – каперси, базилік і таке інше, – додайте їх також і збийте.
Суп гаспачо подають охолодженим, прикрасивши зеленню.
Салат із полуниці, шпинату й авокадо
Корисний і не менш смачний салат наситить і освіжить влітку. Поєднання шпинату, полуниці та авокадо – яскраве й оригінальне за смаком. Щоб приготувати цю страву, вам знадобиться максимум 20 хвилин. Підготуйте:
- свіжий молодий шпинат;
- полуницю;
- 1 авокадо;
- ¼ чашки підсмаженого мигдалю;
- 1 невелику червону цибулину і трохи «блакитного» сиру (горгонзола або іншого).
Усі інгредієнти ретельно вимити, нарізати довільно, сир розкришити. Для заправки салату змішайте: ½ чашки оливкової олії, 2 ст. л. меду, 3 ст. л. яблучного оцту, трохи маку, дрібку солі, перець – за смаком. Заправляти салат слід прямо перед подачею на стіл. Ця страва підійде як основна для легкого перекусу або як закуска до риби, м’яса.
Запечені молоді кабачки
Наостанок пропонуємо легкий і низькокалорійний рецепт із молодих кабачків, на який у вас піде мінімум часу. Для приготування потрібно підготувати:
- 4 молодих кабачка;
- 4 ст. л вершків середньої жирності;
- 100 г твердого сиру;
- 100 г кураги;
- сіль і рослинна олія.
Готувати кабачки краще в мультиварці – так страва повністю пропечеться, а ви заощадите час. Очистіть овочі від шкірки й розріжте навпіл. Курагу потрібно дрібно нарізати, сир натерти на крупній тертці. Змішати ці інгредієнти й додати вершки, посолити. Чашу мультиварки змастіть олією, помістіть у неї кабачки й рівномірно розподіліть на них соус. Готувати страву краще в режимі «мультикухар» або запікати за будь-якої іншої підходящої програми протягом 30 хвилин.
Смачного!