Показати зміст статті
Усе, що можна сказати про цей час року, – спека. Температура на градусниках зашкалює, кожну хвилину хочеться освіжитися. А що найкраще освіжає в такий час? Саме коктейлі. Пропонуємо вам підбірку з п’яти смачних безалкогольних коктейлів для літа.
Кавуновий фреш
Натуральний і освіжаючий напій сподобається дітям і дорослим. Для його приготування вам не знадобиться багато інгредієнтів і сил. Підготуйте:
- 200 г м’якоті стиглого кавуна без кісточок;
- 100 мл спрайту;
- 1 ч. л. тростинного цукру;
- ¼ лимона;
- лід – за смаком.
Змішувати всі інгредієнти слід у стаціонарному блендері й подавати в склянці з льодом. За бажанням можна прикрасити листочками м’яти. Цей напій не просто смачний і оригінальний, але і виглядає він дуже яскраво – по-літньому 😊
Енергетичний вибух
Якщо ви хочете не просто освіжитися, а й наситити організм корисними вітаміни, тоді цей коктейль для вас. Особливо він підійде вашим дітям. Змішайте:
- 150 мл журавлинного морсу;
- 30 г полуниці (очищеної від плодоніжок);
- 30 г ожини;
- 30 г малини;
- 1 ч. л. меду.
Ягоди й морс змішуються за допомогою блендера до однорідної маси й подаються в склянці з льодом. Корисний і смачний коктейль.
Коктейль із чаю
У великій компанії порційних коктейлів може не вистачити. Пропонуємо вам приготувати на цілий глечик напій, який охолодить вас і ваших гостей. Для цього потрібно змішати:
- 1 літр заварного чорного чаю (охолодженого);
- ½ ч. л. меду;
- 250 мл грейпфрутового соку;
- лід.
Подавати в глечику.
Сангрія
Інтерпретація відомого коктейлю в безалкогольному варіанті. Вам знадобляться:
- виноградний (або гранатовий), апельсиновий, мультіфруктовий соки;
- малиновий сироп;
- фрукти: апельсини, лайм, ківі, яблука.
Фрукти вимити, очистити від шкірки/кісточок і нарізати: ківі – кружечками, яблука, апельсини й лайм – часточками. Змішати фрукти у великій ємності, додати 1 склянку апельсинового, мультифруктового соку, 2–3 склянки виноградного (або гранатового) соку, а також 1 невелику чарку сиропу. Усе ретельно перемішати. Залишити коктейль настоюватися в холодному місці близько 2–3 годин. Подавати сангрію в глечику чи відразу розлити в порційні стакани, додати лід.
Класичний лимонад
Лимонад відомий усім і його люблять не тільки діти, а й дорослі. Щоб приготувати класичний лимонад, потрібно:
- перетерти в блендері 3–4 лимона з цукром (100–200 г);
- залити 2–3 літрами очищеної холодної води.
Дати напою настоятися. Перед подачею процідити лимонад через дрібне сито, залити в глечик і додати кілька кубиків льоду. Можна прикрасити листочками свіжої м’яти.
Для приготування незвичайного лимонаду з оригінальним смаком краще використовувати різні фрукти. Таким чином, ви зможете приготувати цей лимонад, суничний або виноградний лимонад – усе на ваш смак 😊