Показати зміст статті
Чому б не приготувати на вечерю плов за рецептом традиційної узбецької кухні? Ідея чудова, але що, якщо час обмежений, а побалувати себе смачною та поживною стравою хочеться? Відповідь проста – дізнатися рецепт узбецького плову в мультиварці.
Секрети традиційного рецепта
В інтернеті представлено багато рецептів плову, але що відрізняє справжнє блюдо узбецької кухні від рисової каші з м’ясом? Основна відмінність – розсипчастість рису: він не повинен бути склеєним, але важливо його не пересушити. Ще одна особливість – зіра та барбарис. Спеції дають аромат, який добре відомий шанувальникам страви.
Яке м’ясо вибрати? Традиційно використовується баранина, але ми живемо в Україні, і нашим національним м’ясом вважається свинина. Пропонуємо приготувати традиційний узбецький плов із повагою до його рецептури та традицій, а також ноткою української кухні. Можливо, такий рецепт плову зі свининою сподобається вам навіть більше за оригінал.
Складові
- свинина (краще брати шию чи ошийок) – 1 кг;
- рис (круглозернистий, можна пропарений) – 500 г;
- цибуля – 3 головки;
- морква – 3-4 шт.;
- часник – 1 головка;
- гіркий перець – 1 стручок;
- олія рослинна – 150 мл;
- зіра – 1 ч.л.;
- барбарис – 1 ст.л.
- сіль – на смак.
Приготування
Рецепт універсальний і, дотримуючись наших інструкцій, ви легко зможете приготувати страву і в чавунному казані на багатті, і на плиті. Ми розглянемо найшвидший спосіб.
Етап 1
Для початку підготуємо рис – промиємо кілька разів у холодній проточній воді. Після цього заллємо холодною кип’яченою водою та залишимо на 45 хвилин, щоб він набух.
Етап 2
Підготуємо овочі: цибулю наріжемо півкільцями, часник очистимо від лушпиння, але не розбиратимемо на зубчики, моркву нарізаємо довгою соломкою. Важливо: не використовуйте звичайну тертку або для корейської моркви. Вона має бути нарізана соломкою.
Етап 3
М’ясо добре промиємо, обсушимо та наріжемо кубиками 3-4 см. Якщо мультиварка потужна, можемо обсмажити м’ясо та овочі безпосередньо в чаші. Якщо ж потужності не вистачає, краще зробити це на сковороді, а потім перекласти в чашу. М’ясо обсмажуємо до моменту, поки не піде рідина, потім додаємо цибулю та моркву та смажимо ще 5–7 хвилин, солимо.
Етап 4
Перекладаємо м’ясо з овочами на низ чаші, засипаємо рисом зверху, можна прямо з водою, в якій він настоювався. Якщо рідини недостатньо – додаємо ще холодної кип’яченої води, щоб вона була на 1,5-2 см вище за рис.
Етап 5
Зверху висипаємо сіль, зіру, барбарис, кладемо голівку часнику та перець. Не перемішуємо. Включаємо режим «Плов» у мультиварці та залишаємо на 40–45 хвилин. Мультиварку вимикаємо, готовий плов акуратно перемішуємо та залишаємо в чаші ще на 45 хвилин, щоб він настоявся. Тільки після цього подаємо порційно до столу. Найкраще поєднується зі свіжими овочами та салатом з тонко нашаткованим помідором та цибулею.
Такий простий рецепт плову зі свининою в мультиварці виручить вас у будь-якій ситуації, не важливо – будете ви годувати сім’ю або гостей, що несподівано прийшли.
Авторизуйтесь через соціальні мережі