Ніжний бісквіт: рецепт у мультиварці

Показати зміст статті

  1. Складові
  2. Покрокове приготування
  3. Етап 1
  4. Етап 2
  5. Етап 3
  6. Етап 4
  7. Етап 5
  8. Етап 6
  9. Етап 7
  10. Поради до рецепта
  11. Калорійність продуктів у складі страви

Бісквіт – класична основа для приготування десертів. На основі таких коржів створено чимало кондитерських шедеврів. Простота рецепта бісквіту дозволяє господаркам усього світу балувати свої сім’ї тортами, пирогами, тістечками на основі пишного та ніжного тіста.

Складові

Набір інгредієнтів для рецепта домашнього бісквіта завжди є під рукою:

  • Борошно – 250 гр.
  • Цукор – 200 гр.
  • Яйця – 4 шт.
  • Ванільний цукор – 10 гр.
  • Рослинне або вершкове масло – 5 гр.

Бісквітне тісто також роблять на кефірі та сметані. Воно виходить більш здобне, до нього необхідно додавати розпушувач або гашену харчову соду. Для приготування бісквіта з бажаним присмаком додають какао, лимонну цедру, корицю або мускатний горіх.

Покрокове приготування

Бісквіт випікають у духовці чи мультиварці. До вашої уваги етапи приготування пишного бісквіта в мультиварці:

Етап 1

Вбийте яйця в глибокий посуд, додайте цукор, ванільний цукор і добре збийте міксером. Повинна вийти пишна однорідна маса, збільшена в обсязі. Для цього простого рецепта бісквітного тіста білки відокремлювати від жовтків не потрібно.

Етап 2

Повільно додайте борошно до яєць із цукром, акуратно перемішайте тісто ложкою або лопаткою. Готове тісто має бути однорідним і без грудочок.

Етап 3

Чашу мультиварки змастіть соняшниковою або рослинною олією, злегка присипте борошном.

Етап 4

Акуратно перекладіть тісто в підготовлену чашу, розрівняйте ложкою по всій поверхні.

Етап 5

Поставте чашу з тестом у мультиварку. Встановіть режим випікання на 1 годину. Рецепт бісквіта для торта передбачає, що коржі повинні добре пропікатися. Візуально стан готовності можна оцінити за характерним рум’янцем. Крім того, при легкому натисканні пальцем на ньому не залишаться вм’ятини.

Етап 6

Готовий бісквіт залиште в мультиварці на 15 хвилин – випічка не осяде від різкого перепаду температури та добре відійде від форми.

Етап 7

Дістаньте бісквіт, загорніть у харчову плівку, поставте в холодильник на 2 години. Це допоможе уникнути пухкості при розрізанні на коржі.

Важливо перед випіканням вивчити інструкцію використання конкретної моделі мультиварки — у встановлених режимах бувають розбіжності в часі.

Перевага випікання бісквіта в мультиварці – рівномірне пропікання тіста, внаслідок чого виключена можливість пригорання.

Поради до рецепта

Корисні рекомендації щодо приготування та випікання бісквітного тіста:

  1. Приготоване тісто відразу ж помістіть у мультиварку або розігріту духовку, аби тісто не осіло.
  2. У процесі випікання заборонено відкривати мультиварку чи духовку – тісто осяде від різкого перепаду температури.
  3. Випічка може вийти недостатньо рум’яного кольору через невеликий вміст цукру.

Ці поради допоможуть отримати смачну, пишну та повітряну основу для вашого десерту. До бісквітних коржів підійде будь-який варіант крему – вершковий, заварний, олійний, згущений, молочний або шоколадний. Не зайвими будуть фрукти, шоколад та вершки. Все залежить від вашої фантазії та особистих уподобань.

Калорійність продуктів у складі страви

Калорійність інгредієнтів на 100 г продукту, що входять у класичний рецепт бісквіта:

  • Борошно – 364 ккал.
  • Яйця – 155 ккал.
  • Цукор – 387 ккал.
  • Ванільний цукор – 394 ккал.

Калорійність класичного бісквіта складає 297 ккал на 100 г продукту.

Смачного!

Вам сподобалася стаття?

Залиште коментар
або


Ваша оцінка


Коментарі
Залишити відгук
Поки що немає коментарів