Дехто вважає, що фритюрниця – не такий вже й необхідний прилад, і навіть шкідливий: адже їжа у фритюрі виходить не дуже корисною. Але часто нам так хочеться побалувати себе смачненьким. Щоб вашому здоров’ю не було завдано шкоди, при експлуатації фритюрниці необхідно дотримуватися ключових моментів.
Вчасно міняйте олію
Якщо олія вже не раз використовувалося для готування та багаторазово закипала – її необхідно замінити. Так рекомендують робити лікарі. Чому? Тому що жир в олії, яка неодноразово кипіла, утворює нові хімічні речовини, конкретно – акролеїн, який негативно впливає та роздратовує жовчні шляхи. Також багато разів використана олія має неприємний різкий запах і смак гіркоти.
Олію міняйте повністю всю – не просто доливайте свіжу. Так ви уникнете неприємного змішування смаків.
Слідкуйте за чистотою фритюрниці
Вчасно очищаючи фритюрницю від накопиченого жиру, ви збережете своє здоров’я: таким чином ви не дозволите бактеріям і інших шкідливим речовинам, утвореним у залишках їжі та жиру, проникнути у ваш організм.
Вчасно міняйте фільтри: вуглецевий фільтр необхідно замінити після приготування 80 порцій, круглий вугільний фільтр – після 35 порцій, сітчастий квадратний фільтр – після 20 порцій.
Лайфхаки
№1
Після приготування риби або м’яса олія у фритюрниці неминуче темніє. Щоб зробити її придатною для ще одного використання, необхідно нагріти олію до 160 градусів і помістити в неї 2 скибочки білого хліба. Зачекайте, поки зникнуть бульбашки навколо хліба, і вона стане рівномірного коричневого кольору. Після цього скибочки хліба можна витягувати. Так ви позбавитеся від характерного запаху олії та поліпшите її колір.
№2
Щоб відмити сильно забруднені внутрішні частини фритюрниці, необхідно залити всю ємність водою, включити прилад і довести до нагрівання 70-80 градусів. Після чого засипте всередину 2 столових ложки лимонної або оцтової кислоти. Дайте рідині трохи прокипіти, після цього промийте фритюрницю великою кількістю води.
Рецепт «Цибулеві кільця у фритюрі»
Така страва стане прекрасною закускою.
Інгредієнти:
Ріпчаста цибуля – 300 г
Пшеничне борошно – 200 г
Оливкова (рослинна) олія – 200 мл
Спеції – сіль, перець
Приготування:
Нарізати цибулю кільцями. Посолити, поперчити та перемішати. Далі – обваляти кільця цибулі в борошні й опустити в киплячу олію. Смажити до золотистого кольору. Викласти на паперовий рушник або серветку – щоб дати зайвій олії стекти.
Ознайомитися з асортиментом:
Авторизуйтесь через соціальні мережі