Незамінна плита завжди буде головним предметом на нашій кухні. Різноманітність типів плит надає користувачеві величезний вибір. Газові або електричні, індукційні або комбіновані – кожен пристрій потребує певного догляду.
Газові плити
Такий вид плит не вимагає особливого догляду. Вам необхідно стежити за основними моментами:
- Оптимально регулюйте полум’я пальника. Бажано, щоб полум’я горіло в середньому режимі – не «лизало» боки посуду та не виходило за краї.
- Завжди стежте за чистотою варильної поверхні – вчасно прибирайте пролиту рідину, плями та залишки їжі.
- Мити плиту слід засобами, які не містять хлор і абразивні частки, тому що вони можуть завдати великої шкоди матеріалу поверхні. Перед включенням конфорок поверхню плити необхідно ретельно висушити.
- Не використовуйте посуд з опуклим або увігнутим дном.
- Регулярно мийте духовку плити. Протирайте її вологою серветкою після кожного використання.
Електричні плити
При належному догляді така плита може прослужити до 15 років.
- Для приготування на електричній плиті використовуйте посуд тільки з плоским дном, з діаметром таким же, як і в конфорки.
- Слідкуйте, щоб посуд і його дно були сухими. При контакті з мокрим посудом на конфорках плити може виникнути корозія.
- Не включайте конфорку без посуду на повну потужність. Це призводить до розтріскування чавуну, з якого складається конфорка.
- Остуджувати конфорку слід природним шляхом – просто вимкнувши її. Не ставте для охолодження посуд з холодною водою на розпечену конфорку.
Індукційні та склокерамічні плити
Про ці типи плит потрібно знати наступне:
- Дуже важливо правильно та вчасно очищати поверхню. Для цього підійдуть спеціальні миючі засоби, бажано рідкі. При митті поверхні використовуйте м’яку поглинаючу серветку (ганчірку).
- Використовуйте посуд з рівним дном – без вибоїн і вигинів. Для індукційних плит потрібен спеціальний посуд з магнітного металу. На такому посуді зазвичай є позначення, що модель призначена для індукції. Виробники не радять використовувати посуд, в якому готували на газових плитах, тому що після газових конфорок днище посуду піддається деформації.
- Склокерамічні плити слід берегти від ударів. Падіння посуду або дрібного предмета навіть з невеликої висоти може призвести до серйозних пошкоджень поверхні.
Комбіновані плити особливо популярні серед споживачів. Користувачі надають перевагу комбінації газової варильної поверхні й електричної духовки. Такі моделі потребують такого ж догляду, як і інші види плит.
Будь-яку чистку плити необхідно виконувати тільки при вимкненому й охолодженому пристрої.
Корисні поради на кожен день:
- Щоб не купувати спеціальний скребок для чищення склокераміки, ви можете використовувати звичайну бритву, попередньо створивши «захисну плівку» з соняшникової олії.
- За допомогою оцту можна легко видалити утворені вапняні плями.
- Харчова сода легко видаляє навіть застарілі забруднення зі склокераміки. Для очищення содою необхідно спочатку змочити ганчірку або серветку теплою водою, після – нанести на неї невелику кількість соди й акуратно видалити бруд.
Ознайомитися з асортиментом супутніх товарів для плит можна за посиланням:
Авторизуйтесь через соціальні мережі