Головні правила по догляду за плитами

Незамінна плита завжди буде головним предметом на нашій кухні. Різноманітність типів плит надає користувачеві величезний вибір. Газові або електричні, індукційні або комбіновані – кожен пристрій потребує певного догляду.

Газові плити

Такий вид плит не вимагає особливого догляду. Вам необхідно стежити за основними моментами:

  1. Оптимально регулюйте полум’я пальника. Бажано, щоб полум’я горіло в середньому режимі – не «лизало» боки посуду та не виходило за краї.
  2. Завжди стежте за чистотою варильної поверхні – вчасно прибирайте пролиту рідину, плями та залишки їжі.
  3. Мити плиту слід засобами, які не містять хлор і абразивні частки, тому що вони можуть завдати великої шкоди матеріалу поверхні. Перед включенням конфорок поверхню плити необхідно ретельно висушити.
  4. Не використовуйте посуд з опуклим або увігнутим дном.
  5. Регулярно мийте духовку плити. Протирайте її вологою серветкою після кожного використання.

Електричні плити

При належному догляді така плита може прослужити до 15 років.

  1. Для приготування на електричній плиті використовуйте посуд тільки з плоским дном, з діаметром таким же, як і в конфорки.
  2. Слідкуйте, щоб посуд і його дно були сухими. При контакті з мокрим посудом на конфорках плити може виникнути корозія.
  3. Не включайте конфорку без посуду на повну потужність. Це призводить до розтріскування чавуну, з якого складається конфорка.
  4. Остуджувати конфорку слід природним шляхом – просто вимкнувши її. Не ставте для охолодження посуд з холодною водою на розпечену конфорку.

Індукційні та склокерамічні плити

Про ці типи плит потрібно знати наступне:

  1. Дуже важливо правильно та вчасно очищати поверхню. Для цього підійдуть спеціальні миючі засоби, бажано рідкі. При митті поверхні використовуйте м’яку поглинаючу серветку (ганчірку).
  2. Використовуйте посуд з рівним дном – без вибоїн і вигинів. Для індукційних плит потрібен спеціальний посуд з магнітного металу. На такому посуді зазвичай є позначення, що модель призначена для індукції. Виробники не радять використовувати посуд, в якому готували на газових плитах, тому що після газових конфорок днище посуду піддається деформації.
  3. Склокерамічні плити слід берегти від ударів. Падіння посуду або дрібного предмета навіть з невеликої висоти може призвести до серйозних пошкоджень поверхні.

Комбіновані плити особливо популярні серед споживачів. Користувачі надають перевагу комбінації газової варильної поверхні й електричної духовки. Такі моделі потребують такого ж догляду, як і інші види плит.

Будь-яку чистку плити необхідно виконувати тільки при вимкненому й охолодженому пристрої.

Корисні поради на кожен день:

  1. Щоб не купувати спеціальний скребок для чищення склокераміки, ви можете використовувати звичайну бритву, попередньо створивши «захисну плівку» з соняшникової олії.
  2. За допомогою оцту можна легко видалити утворені вапняні плями.
  3. Харчова сода легко видаляє навіть застарілі забруднення зі склокераміки. Для очищення содою необхідно спочатку змочити ганчірку або серветку теплою водою, після – нанести на неї невелику кількість соди й акуратно видалити бруд.

Ознайомитися з асортиментом супутніх товарів для плит можна за посиланням:

Побутова хімія для плит

Аксесуари для плит

Вам сподобалася стаття?

Залиште коментар
або


Ваша оцінка


Коментарі
Залишити відгук
зінаїда
04.12.2020

Корисна порада

Відповісти