Правила використання соковижималки

Показати зміст статті

  1. Що ви можете вичавити?
  2. Фрукти
  3. Овочі
  4. Правила вживання соку
  5. Підготуйте продукти
  6. Подумайте про машину холодного віджиму
  7. Налаштуйте кошик для м’якоті
  8. Використовуйте посудомийну машину
  9. Поради з приготування соку
  10. Не давайте соку застоятися
  11. Використання сухих продуктів
  12. Проштовхуйте продукти тільки за допомогою поршня
  13. Не затягуйте з прибиранням

Ви нарешті зважилися і купили соковижималку. Більше не потрібно платити захмарні ціни за свіжовичавлений сік тільки для того, щоб отримати корисне задоволення.

Перш ніж приступити до подрібнення продуктів, вам необхідно знати кілька речей. Це керівництво допоможе вам заощадити час і уникнути клопоту, звести до мінімуму безлад і запобігти пошкодженню вашої нової соковижималки. Прийшов час для приготування соку!

Що ви можете вичавити?

Ось лише кілька прикладів продуктів, з яких можна приготувати сік.

Фрукти

  • Яблука;
  • Ягоди (мало соку, але багато смаку);
  • Цитрусові (лимони, лайми, апельсини і т.д.);
  • Виноград;
  • Ківі;
  • Дині, кавуни;
  • Груші;
  • Ананас.

Овочі

  • Буряк;
  • Броколі;
  • Морква;
  • Селера;
  • Огірок;
  • Капуста;
  • Шпинат;
  • Помідори.

Правила вживання соку

Підготуйте продукти

Не можна просто кинути цілі фрукти та овочі в соковижималку і очікувати смачного результату. Спочатку їх потрібно правильно підготувати. Багато соковижималок мають невеликі отвори для продуктів, тому вам доведеться подрібнювати продукти до відповідного розміру.

Сам процес отримання соку відбувається швидко, продукти проходять через соковижималку за лічені секунди. Ви можете обробити весь список інгредієнтів за кілька хвилин, тому попередня підготовка продуктів заощадить вам багато часу.

Для фруктів, особливо цитрусових, це означає очищення від жорсткої зовнішньої шкірки, кори та серцевини. Вони можуть надати соку гіркий та неприємний присмак.

Видаліть також всі насіння і тверді кісточки, особливо в кісточкових фруктах. Вони не тільки можуть пошкодити соковижималку і надати соку гіркий смак, але й містять токсичні хімічні речовини. Наприклад, кісточки абрикосів, вишень, персиків і слив містять ціаногенні з’єднання, які при подрібненні та ковтанні перетворюються в організмі в ціанід.

Подумайте про машину холодного віджиму

Недорогі соковижималки початкового рівня, як правило, є відцентровими машинами. Ці прилади обертають гострі леза на високій швидкості. Потім сік проштовхується (і проціджується) через розташоване під ними сітчасте сито.

Вони прекрасно підходять для переробки апельсинів, яблук і моркви, але складно витягають рідину з листової зелені.

Якщо ви плануєте отримувати сік з волокнистих овочів, таких як капуста і шпинат, то варто звернути увагу на соковижималку холодного віджиму. Одна з моїх улюблених моделей POLARIS PSJ 0601. Ця машина повільно подрібнює всі продукти і витягує багато рідини навіть із самих твердих.

Налаштуйте кошик для м’якоті

Навіть найефективніші соковижималки створюють багато твердих відходів. Ось хороший спосіб полегшити прибирання. Спочатку вистеліть пластиковою плівкою кошик для збору м’якоті в соковижималці. Після отримання соку просто витягніть плівку і викиньте м’якоть у відро для сміття.

Використовуйте посудомийну машину

Інші частини соковижималок теж збирають рідину і сміття. До них відносяться шнеки (холодного віджиму), леза та сітки (відцентрові) і кришки. Перевірте в керівництві до вашої моделі, чи можна мити ці деталі в посудомийній машині. Якщо так, то ви позбавите себе від зайвої ручної роботи.

Поради з приготування соку

Не давайте соку застоятися

Свіжоприготовлений сік може бути корисний, але він також непастеризований і не містить консервантів. Намагайтеся пити його відразу ж. Якщо вам необхідно зберегти сік, обов’язково робіть це в холодильнику. Тільки не зберігайте його довше 24 годин. Ссылка на порно https://www.pornotyb.com

Використання сухих продуктів

Уникайте соків з низьким вмістом води. Наприклад, тримайтеся подалі від кокоса, цукрової тростини і зернових. Ці інгредієнти містять велику кількість клітковини, але майже не містять рідини.

Проштовхуйте продукти тільки за допомогою поршня

Багато соковижималок поставляються з власними пластиковими інструментами для віджиму. Вони призначені для використання з конкретною моделлю і ретельно підібрані за розміром. Вони допомагають проштовхувати продукти по жолобу, але не застряють в механізмі соковижималки. Якщо ви спробуєте зробити це за допомогою будь-якого іншого інструменту, особливо металевого предмета, ви можете пошкодити машину і поранитися при цьому.

Не затягуйте з прибиранням

Це заманливо, але не дозволяйте своїй соковижималці довго залишатися брудною. Весь цей концентрований пігмент, м’якоть і рідина швидко в’їдаються, особливо якщо їх залишити сушитися. Візьміть за правило мити деталі соковижималки відразу після використання. Або обполіскуйте її, а потім без зволікання відправляйте в посудомийну машину.

Вам сподобалася стаття?

Залиште коментар
або


Ваша оцінка


Коментарі
Залишити відгук
Поки що немає коментарів