Показати зміст статті
Ковток гарячого какао на прогулянці в холодну пору року приносить особливе задоволення. І нехай новорічні свята вже закінчилися, а нам пора виходити на роботу й намагатися потрапити в режим, прогулянки містом й подорожі ніхто не відміняв. А значить, саме час користуватися термосом. Це простий й одночасно геніальний винахід дозволяє комфортно подорожувати з гарячою їжею або напоєм.
Купівля неякісного термоса може зіпсувати відпочинок і привести до додаткових витрат. Щоб цього уникнути, ми підготували статтю, де розповімо про типи термосів і дамо кілька порад щодо вибору.
ВИДИ ТЕРМОСІВ
Термоси використовують для того, щоб зберегти температуру напоїв, але це не весь функціонал. Для зручності їх можна розділити на кілька типів:
Термоси для напоїв. Зазвичай, це висока посудина з вузькою шийкою, з якої зручно розливати напій по склянках. Як правило, вони мають два рівня закриття – спочатку закручується герметична кришка або пробка (обов’язково з низькою теплопровідністю), а зверху накручується кришка, яку використовують як кухоль.
Термокружки. Це міні-термоси, які розраховані на одну порцію напою. Вони підійдуть для тих, хто хоче зранку зварити собі смачну каву, а потім їхати на роботу, але водночас з ними можна вибратися погуляти ввечері в місцевий парк. Термокружка зберігає температуру кілька годин.
Термоси для їжі. Сам термос нижче, а ширина його горлечка більше – для зручного доступу до їжі. У таких термосах можна носити із собою й борщик, і котлетки з пюре (або з макаронами?). Втім, зі зберіганням напоїв вони теж впораються добре, але пити буде незручно.
Універсальні термоси. Можна використовувати як для напоїв, так і для їжі. Щоб добитися такої універсальності, виробники роблять пробку, яка виконує відразу дві функції. Якщо відкрутити її повністю – зручно діставати їжу, а якщо не відкручувати до кінця, можна розливати напої по склянках. Такі термоси часто використовуються для того, щоб носити із собою на роботу їжу або чай, але вони гірше зберігають тепло, у порівнянні зі спеціалізованими посудинами.
5 ПОРАД ІЗ ВИБОРУ ТЕРМОСУ
- Під час вибору в магазині обережно потрясіть посудину, якщо в процесі з’являться якісь сторонні звуки – це значить, що якісь деталі погано закріплені і в процесі використання вони можуть і зовсім відокремитися. Відкрийте кришку термоса й понюхайте його, у хорошого термоса не буде їдкого й різкого запаху пластмаси.
- У першу чергу потрібно визначитися, для яких цілей ви купуєте термос. Виходячи з цього набагато простіше буде розуміти, на які параметри орієнтуватися. Для домашнього використання підійде термос зі скляною колбою, але для подорожей краще вибрати вічну нержавійку. Для туризму більше підійде компактний термос, який довше тримає температуру. Термос для перевезення або зберігання їжі краще вибирати із широким горлом і кнопкою для випускання пари.
- Пробка термоса відповідає за герметичність усього приладу. Її виготовляють із різних матеріалів – корковий дуб, пластик або гума. Також вона може по-різному закривати посудину. Найкраще справляється із завданням кришка з пластика гвинтового типу, вона відмінно зберігає потрібну температуру і створює потрібну герметичність.
- Корисний об’єм залежить від ваших потреб. Для особистого користування ідеально підійде посуд на 0,7 літра. Для походів – 2–3 літра, щоб після сніданку через кілька годин можна було зупинитися і випити гарячий чай. Термокружки не так довго зберігають тепло, тому вони частіше використовуються в міському житті.
- З матеріалів для виготовлення термоса краще нержавіючої сталі ще не придумали. Він витримує механічні та термічні навантаження (в рамках пристойності), не деформується й не іржавіє. Матеріал корпусу може бути пластиковим, але з ним потрібно обходитися акуратніше, оскільки він більше схильний до деформації. Також зверніть увагу на матеріал колби, вона може бути скляною або сталевою.
Нагадаємо, що раніше ми писали про розробку новаторського термоса з підігрівом вмісту (400 мл їжі або напою) від XIAOMI. Ми дуже чекаємо його появи! 😊
ЛАЙФХАК
Купивши термос або термокружку, не варто забувати про них влітку, коли спека вносить свої корективи в повсякденне життя. У будь-який час року важливо дотримуватися питного балансу і не пити все підряд сумнівної якості. З термосом дуже просто контролювати це. Просто залийте компот, морс, сік, рідкий смузі або холодний чай у термос, за бажанням додайте пару кубиків льоду, і до вечора – корисний освіжаючий напій у вас під рукою. А в дорозі або на пікніку термос для їжі допоможе зберегти свіжість страви або продукту, нітрохи не гірше термосумки.
Авторизуйтесь через соціальні мережі