5 простих весняних рецептів

Показати зміст статті

  1. Салат з редискою та яйцем
  2. Крем-суп з зеленого горошку та м’яти
  3. Сендвіч з авокадо та яйцем
  4. Смузі зі шпинатом, бананом та яблуком
  5. Салат з буряком і сиром

Легкі і корисні страви, щоб відчути смак теплого сезону.

Після довгої зими наш організм потребує вітамінів, а на ринку починають зʼявлятися перші сезонні овочі й, звісно, запашна зелень. Зібрали 5 простих рецептів, щоб насолодитися весняними смаками і зарядитися вітамінами.

 

Салат з редискою та яйцем

Інгредієнти:

Пучок молодої зелені (салат, шпинат, рукола)
10-12 редисок
2-3 зварених яйця
Зелена цибуля
Кріп або петрушка
Оливкова олія
Лимонний сік

Приготування:

Яйця відварити на круто (це приблизно 9 хв), остудити, очистити і нарізати на половинки або четвертинки. Нарізати тонкими кружельцями редиску, додати зелень і дрібно нарізану цибулую. 

Для заправки змішати оливкову олію з лимонним соком, сіллю, перцем і улюбленими приправами. Смачного!

Крем-суп з зеленого горошку та м’яти

Інгредієнти:

400 г замороженого зеленого горошку
1 цибулина
2 зубчики часнику
1 невеличка морквина
500 мл овочевого бульйону
Пучок м’яти
2 ст. л. оливкової олії
Вершки (за бажанням)

Приготування:

Дрібно наріжте часник і цибулю і обсмажте до мʼякості у каструлі. Додайте нарізану кубиками моркву і зелений горошок, тушкуйте кілька хвилин. Залийте бульйон, доведіть до кипіння, а тоді варіть ще 5-7 хвилин.

Готовий суп зніміть з вогню, додайте мʼяту і ще гарячим збийте блендером до однорідної консистенції, за бажанням, можна додати вершки. Додайте спеції за смаком. Смачного!

Сендвіч з авокадо та яйцем

Інгредієнти:

Скибка цілозернового хліба
Половинка авокадо
Салат або мікрогрін (наприклад, люцерна або редиски)
Яйце
Лимонний сік

Приготування:

Авокадо розім’яти виделкою, додати лимонний сік, сіль та перець і намазати на хліб. Яйце можна приготувати різними способами – зварити, посмажити чи зробити скрамбл. Готову яєшню охолодити і тоді викласти на хліб з авокадо. Прикрасили листям салату або мікрогріном.

Смузі зі шпинатом, бананом та яблуком

Інгредієнти:
Пучок шпинату
1 банан
1 яблуко
1 склянка води або яблучного соку
Лимонний сік (за бажанням)
Мед або кленовий сироп (за бажанням)

Приготування:

Шпинат промити. Яблуко очистити від серцевини та нарізати шматочками. Банан очистити та нарізати.

У блендері змішати шпинат, банан, яблуко та воду або яблучний сік.

Збити до однорідної консистенції. За бажанням додати лимонний сік та мед або сироп.

 

Салат з буряком і сиром

Інгредієнти:

150 г руколи
2 середні буряки
100 г сиру (фета або моцарела)
50 г горіхів (волоські, кеш’ю чи мигдаль)

Для заправки:
3 ст. л. оливкової олії
1 ст. л. лимонного соку або бальзамічного оцту
1 ч. л. меду (за бажанням)

Приготування:

Сирий буряк потрібно відварити або запекти у духовці до готовності (це приблизно 40-60 хвилин при 180°C), почистити від шкірки і нарізати кубиками чи скибочками. Волоські горіхи можна підсмажити на сковороді для кращого смаку. У велику миску викладіть руколу, тоді нарізаний буряк, горіхи і мʼякий сир (фету чи моцарелу). За бажанням можна ще додати червоної цибулі.

У меншій мисці готуємо заправку: для цього змішайте оливкову олію, лимонний сік (або бальзамічний оцет), мед (за бажанням), сіль та перець. Смачного!

Вам сподобалася стаття?

Залиште коментар
або


Ваша оцінка


Коментарі
Залишити відгук
Поки що немає коментарів