Показати зміст статті
Легкі і корисні страви, щоб відчути смак теплого сезону.
Після довгої зими наш організм потребує вітамінів, а на ринку починають зʼявлятися перші сезонні овочі й, звісно, запашна зелень. Зібрали 5 простих рецептів, щоб насолодитися весняними смаками і зарядитися вітамінами.
Салат з редискою та яйцем
Інгредієнти:
Пучок молодої зелені (салат, шпинат, рукола)
10-12 редисок
2-3 зварених яйця
Зелена цибуля
Кріп або петрушка
Оливкова олія
Лимонний сік
Приготування:
Яйця відварити на круто (це приблизно 9 хв), остудити, очистити і нарізати на половинки або четвертинки. Нарізати тонкими кружельцями редиску, додати зелень і дрібно нарізану цибулую.
Для заправки змішати оливкову олію з лимонним соком, сіллю, перцем і улюбленими приправами. Смачного!
Крем-суп з зеленого горошку та м’яти
Інгредієнти:
400 г замороженого зеленого горошку
1 цибулина
2 зубчики часнику
1 невеличка морквина
500 мл овочевого бульйону
Пучок м’яти
2 ст. л. оливкової олії
Вершки (за бажанням)
Приготування:
Дрібно наріжте часник і цибулю і обсмажте до мʼякості у каструлі. Додайте нарізану кубиками моркву і зелений горошок, тушкуйте кілька хвилин. Залийте бульйон, доведіть до кипіння, а тоді варіть ще 5-7 хвилин.
Готовий суп зніміть з вогню, додайте мʼяту і ще гарячим збийте блендером до однорідної консистенції, за бажанням, можна додати вершки. Додайте спеції за смаком. Смачного!
Сендвіч з авокадо та яйцем
Інгредієнти:
Скибка цілозернового хліба
Половинка авокадо
Салат або мікрогрін (наприклад, люцерна або редиски)
Яйце
Лимонний сік
Приготування:
Авокадо розім’яти виделкою, додати лимонний сік, сіль та перець і намазати на хліб. Яйце можна приготувати різними способами – зварити, посмажити чи зробити скрамбл. Готову яєшню охолодити і тоді викласти на хліб з авокадо. Прикрасили листям салату або мікрогріном.
Смузі зі шпинатом, бананом та яблуком
Інгредієнти:
Пучок шпинату
1 банан
1 яблуко
1 склянка води або яблучного соку
Лимонний сік (за бажанням)
Мед або кленовий сироп (за бажанням)
Приготування:
Шпинат промити. Яблуко очистити від серцевини та нарізати шматочками. Банан очистити та нарізати.
У блендері змішати шпинат, банан, яблуко та воду або яблучний сік.
Збити до однорідної консистенції. За бажанням додати лимонний сік та мед або сироп.
Салат з буряком і сиром
Інгредієнти:
150 г руколи
2 середні буряки
100 г сиру (фета або моцарела)
50 г горіхів (волоські, кеш’ю чи мигдаль)
Для заправки:
3 ст. л. оливкової олії
1 ст. л. лимонного соку або бальзамічного оцту
1 ч. л. меду (за бажанням)
Приготування:
Сирий буряк потрібно відварити або запекти у духовці до готовності (це приблизно 40-60 хвилин при 180°C), почистити від шкірки і нарізати кубиками чи скибочками. Волоські горіхи можна підсмажити на сковороді для кращого смаку. У велику миску викладіть руколу, тоді нарізаний буряк, горіхи і мʼякий сир (фету чи моцарелу). За бажанням можна ще додати червоної цибулі.
У меншій мисці готуємо заправку: для цього змішайте оливкову олію, лимонний сік (або бальзамічний оцет), мед (за бажанням), сіль та перець. Смачного!
Авторизуйтесь через соціальні мережі