Якщо ви впевнені, що домашня мікрохвильова піч уже показала всі свої вміння, розігріваючи та розморожуючи їжу, тоді сідайте зручніше і вчитуйтесь уважніше. Вміле використання і трохи фантазії дозволять розкрити несподіваний потенціал цього функціонального пристрою. Пропонуємо 12 можливостей поглянути на вашу кухонну помічницю по-новому:
1. Легко позбудьтеся від внутрішньої частини шкірки цитрусових. Біла м’якоть, яка знаходиться під цедрою апельсинів або грейпфрутів та важко видаляється, очиститься без зусиль, якщо помістити фрукт у мікрохвильову піч на 30 секунд. Таким же способом можна очистити томати або часник.
2. Поверніть свіжість вчорашнього хліба або випічки. Просто покладіть скибочки на паперову серветку та помістіть на поворотну тарілку мікрохвильовки. Увімкніть повну потужність і через хвилину знову насолоджуйтеся ароматом і м’якістю.
3. Очистіть мигдаль і арахіс від шкірки, а волоські горіхи – від шкаралупи. Помістіть шкарлупки з ядрами в ємність з водою і підігрівайте до 5 хвилин на середній потужності.
4. Отримуйте більше вичавленого соку з лимонів: підігрійте фрукти протягом 2–3 хвилин перед віджиманням і одержуйте значно більше соку.
5. Поповніть запаси заготовок на зиму. За допомогою мікрохвильової печі ви зможете підсушити зелень петрушки, кропу або гриби. Також можна поповнити чайну колекцію натуральними травами, ромашковими або липовими суцвіттями.
6. Розкрийте весь спектр ароматів і смакових відтінків спецій і приправ. Покладіть прянощі в камеру печі на 15 секунд і встановіть повну потужність.
7. Обзаведіться експрес-грілкою або гарячим компресом. Якщо хвороба застала зненацька, а спуститися до найближчої аптеки абсолютно не залишилося сил, не впадайте у відчай. За допомогою мікрохвильової печі ви зможете спорудити грілку: насипте дрібну крупу (гречку або рис) у чисту шкарпетку і розігрівайте до 30 секунд на середній потужності. Для компресу досить помістити у НВЧ-піч вологу марлеву тканину і встановити таймер на 15 секунд.
8. Очистіть дошки для нарізання від застарілого запаху риби, м’яса або «пахучих» овочів. Для усунення неприємного запаху та дезінфекції досить вимити дошку, трохи просушити рушником і натерти поверхню половинкою лимона. Після потримайте її у НВЧ-камері кілька хвилин.
9. Позбавтеся від бактерій і алергенів на губці для миття посуду: помістіть її в мікрохвильову піч і прогрійте на середній потужності протягом 2–3 хвилин.
10. Більше ніяких сліз від цибулі! Просто відріжте підставу цибулин із двох сторін і прогрійте овоч у печі протягом півхвилини.
11. Перевірте якість пластикових контейнерів. Помістіть ємність у чашу з холодною водою, встановіть температуру на максимум і прогрівайте протягом хвилини. Коли час вийде, безпечний контейнер залишиться холодним, а вода нагріється. Якщо ж ємність нагрілася разом із рідиною – не рекомендуємо її використовувати.
12. І фінальна, несподівана можливість для використання НВЧ-печі – створення нових воскових олівців зі старих «недогризків».
Вдихніть нове життя в канцелярію вашої дитини: помістіть олівцеві залишки в силіконову форму і розтопіть на середній температурі. Після з отриманої маси можна виліпити нові олівці незвичайної форми і будь-яких розмірів.
У висновку пропонуємо вам згадати про традиційні кулінарні можливості НВЧ-печі та поекспериментувати з експрес-випічкою. яндекс Сміємо припустити, що ви встигли зголодніти в процесі читання, а можливо і тестування нового функціоналу мікрохвильовки. Отже, пара рецептів швидкої випічки для ласунів:
Кекс у чашці за 2 хвилини
Знадобиться:
- борошно – 3 столових ложки;
- кава розчинна – 1 чайна ложка;
- какао-порошок – 2 столових ложки;
- цукор – 3 столових ложки;
- розпушувач – ¼ чайної ложки;
- молоко – 2 столових ложки;
- яйце – 1 шт.;
- олія рослинна – 2 столових ложки;
- ванілін за смаком.
Приготування:
Змішайте в ємності мелену каву, борошно, какао, розпушувач, ванілін і цукор. До сухих інгредієнтів додайте молоко, олію та яйце. Перемішуйте масу до однорідного стану. Далі змастіть кухоль олією і наповніть отриманим тістом. Помістіть чашку в мікрохвильову піч на 90 секунд при максимальній потужності. Після перевірте готовність випічки дерев’яною шпажкою або зубочисткою. До столу подавайте з морозивом або цукровою присипкою.
Сирний пудинг за 7 хвилин
Знадобиться:
- сир м’який – 100 г;
- яйце – 1 шт;
- цукор – 1 столова ложка;
- крупа манна – 1 столова ложка;
- щіпка ваніліну;
- сіль на кінчику ножа;
- сік лимонний – 1 чайна ложка;
- ягоди для прикраси.
Приготування:
Розітріть яйце з цукром, додайте ванілін, сіль, лимонний сік. Отриману суміш акуратно перемішайте виделкою або вінчиком. Додайте сир і також перемішайте. Після перелийте тісто у формочки, змащені олією, і відправте в мікрохвильовку. Для готовності пудингу знадобиться 2-3 хвилини на потужності 1000 Вт. Перед подачею дайте десерту охолонути до теплого стану. Подавайте пудинг зі свіжими ягодами або сиропом і цукровою пудрою.
Ознайомитися з асортиментом:
Аксесуари для мікрохвильових печей
Авторизуйтесь через соціальні мережі