Показати зміст статті
Використовуйте свій блендер не тільки для приготування смузі.
Смузі — це не єдине, для чого підійде ваш блендер. Після покупки ви напевно зрозуміли, що можна кинути в прилад що завгодно і подрібнити до потрібного стану, але з часом про це легко забути. Якщо останнім часом ваш блендер припадає пилом, ці лайфхаки допоможуть заново відкрити для себе, наскільки корисним може бути блендер.
З його допомогою можна робити не тільки смузі: від горіхового масла до компосту — блендер може бути нескінченно корисним. Цей кухонний прилад може поліпшити звичні страви та додасть трохи авантюризму для нових експериментів.
Суміш для лимонаду
Забудьте про соковидавлювач для цитрусових і просто покатайте чисті лимони долонею по твердій поверхні. Наріжте їх шматочками, і збийте в блендері шматочки одного лимона з 2 склянками води протягом хвилини на високій швидкості. В процесі вивільняється лимонний сік і цедра. Після збивання дайте суміші постояти, щоб шматочки лимона піднялися вгору, а потім процідіть рідину, перш ніж додавати свіже листя м’яти або цукор.
Компост
Компостування — це екологічно чистий спосіб позбавлення від залишків їжі, який збагачує ґрунт і знижує потребу в хімічних добривах. Складіть в блендер розм’якшені шкірки овочів і фруктів і змішуйте 3-5 хвилин. Для того, щоб компост вийшов рідким, можна перемолоти органіку разом з холодною водою.
Щоб зробити компост насипте кавову гущу і яєчну шкаралупу в блендер, щоб вийшов пилоподібний порошок. Потім ви можете присипати цим пилом рослини в горщиках або в саду, щоб запобігти зараженню шкідниками та збагатити ґрунт кальцієм. Таким чином блендер може надихнути вас дотримуватися принципів zero waste і піклуватися про свій город або домашні рослини. 🙂
Пишний омлет
Скоротіть час приготування ранкового омлету. Розбийте пару яєць в чашу блендера і збивайте протягом трьох-п’яти секунд. Кожен раз ви будете отримувати надлегкі та пишні яйця для ідеального омлету. Такий рецепт допоможе відкрити трохи новий смак і текстуру звичної страви.
Сорбет
Насолоджуйтесь солодким і прохолодним десертом в літні місяці, зробивши домашній шербет. Змішайте дві порції свіжих або заморожених шматочків фруктів з половиною склянки вашого улюбленого молока і невеликою кількістю свіжого соку лимона або лайма і зберігайте в морозильній камері. Спробуйте цей рецепт сорбету з манго.
Горіхове масло
Горіхове масло є смачним доповненням до будь-якої закуски або їжі, воно багате антиоксидантами, корисними жирами та білком. Змішування власної суміші горіхів і спецій дозволяє контролювати кількість доданої солі та цукру в кожній порції. Оскільки домашнє горіхове масло зазвичай не містить консервантів, зберігайте його в герметичній скляній банці в холодильнику до місяця. Спробуйте зробити кленово-мигдальне масло або поекспериментуйте з іншими горіхами, такими як смажені кеш’ю, фундук, макадамія або арахіс.
Домашнє борошно
Що стосується борошна, зазвичай у нас зберігається тільки традиційне пшеничне борошно. Але тепер люди обмінюються здоровими альтернативами, тому що пшеничне борошно — далеко не корисний продукт. Воно містить 330 калорій на 100 грамів, 10-13% глютену, уповільнює метаболізм і підвищує ризик розвитку діабету. Звичайно, повністю відмовитися від нього не вийде, але є тонна рецептів заміни білого борошна, які можна спробувати.
Коли рецепт вимагає використання вівсяного або кукурудзяного борошна, замість того, щоб йти в супермаркет, ви можете легко приготувати його самостійно, подрібнивши вівсяні пластівці або ядра попкорну в режимі «Пульсу», поки вони не стануть порошкоподібними.
Пудинг або мус
Пудинг — класичний простий в приготуванні десерт, про який мало говорять, але він дуже ситний. Збитий мус і вершковий пудинг — ідеальні десерти, які можна приготувати в блендері. Зробіть кілька порцій трикомпонентного полуничного мусу або вершкового пудингу з манго, щоб отримати шикарний смак, і все це завдяки блендеру.
Швидка аерація вина
Чи знаєте ви, що вино можна декантувати за допомогою блендера? У старіших винах накопичується осад, а змішування вина може допомогти аерувати та ізолювати рідину. Збивайте вино в імпульсному режимі 30-60 сек і розлийте по келихах.
Просте тісто
Протягом 15 секунд змішайте борошно, яйця, воду або молоко, щоб приготувати власне тісто для млинців або панкейків з нуля. Додайте в тісто горіхи, насіння і натуральні ароматизатори, такі як екстракт ванілі, або додайте гарбуз в сезон в осінні місяці.
Апгрейд кави
«Куленепробивна» кава, кокосова кава, кето-кава — існує безліч різних варіантів назви цього напою, але сенс залишається один — кава з кокосовим маслом. Змішайте 1-2 столові ложки вершкового масла з 1 чашкою звареної кави та 1-2 столовими ложками кокосового масла. Збиваємо в блендері 10-20 секунд і заливаємо в термокружку.