Надійний багатофункціональний помічник – кухонний комбайн, давно став популярним серед справжніх кулінарів. Велика кількість насадок і деталей цього пристрою зобов’язує користувача регулярно стежити за ними та забезпечувати їм належний догляд, адже завдяки цьому комбайн зможе прослужити багато років, без поломок і збоїв у роботі.
Пропонуємо ознайомитися з нескладними правилами з догляду за кухонним помічником.
Правило №1
Для початку – слід уважно вивчити інструкцію пристрою. У ній вказані основні моменти, які слід врахувати при експлуатації кухонного комбайна: збірці, очищенні деталей. Також необхідно звернути увагу на те, які деталі комбайна можна мити в посудомийній машині.
Правило №2
Важливо стежити за чистотою комбайна. Після кожного разу експлуатації деталі кухонного комбайна слід мити теплою водою за допомогою м’якої губки. Ножі важливо мити відразу після використання, щоб не відбулося окислення металу від соку фруктів і овочів.
Перед миттям обов’язково відключіть пристрій від мережі.
! Не можна користуватися абразивними засобами та порошками, які здатні пошкодити поверхню деталей пристрою.
! Не можна мити відділення кухонного комбайна, де розташований двигун. Зовнішню поверхню цієї частини слід акуратно протерти вологою губкою.
Якщо в кухонному комбайні передбачена соковижималка, ситечко необхідно вийняти й окремо вимити під струменем води. Зробити це буде простіше за допомогою спеціальної щіточки, яка зазвичай є в комплекті пристрою.
Після миття обов’язково насухо витирати деталі та ножі комбайна, щоб запобігти появі іржі.
Правило №3
Необхідно своєчасно заточувати ножі кухонного комбайна. Це можна зробити в спеціальних майстернях і деяких магазинах техніки. Якщо ж ніж повністю вийшов з ладу – його можна замінити новим, який легко знайти в спеціалізованих магазинах. Таким чином, комбайн буде легко справлятися з великим обсягом товарів без перевантаження двигуна. Також важливо зберігати ножі й інші насадки кухонного комбайна в призначених для цього відсіках пристрою або в будь-якому зручному сухому місці.
Правило №4
Робіть перерви в роботі пристрою. Двигун кухонного комбайна розрахований на 15 хвилин безперервної роботи. Тому слід давати «відпочинок» у процесі експлуатації комбайна, і він буде справно працювати багато років.
Пропонуємо ознайомитися з деякими рецептами страв, які можна приготувати за допомогою кухонного комбайна.
Морозиво з ягодами
У чашу для збивання додати 500 гр вершкового морозива, 500 гр ягід (свіжих або заморожених), 500 гр заварного крему. Встановити насадку «віночок» та включити режим «пульс». Збивати протягом хвилини. Після чого – розкласти у форми й охолодити. Подавати з печивом або бісквітом.
Фриттата з овочами
Для нарізки всіх інгредієнтів слід використовувати диск для слайсів.
Нарізати за допомогою комбайна картоплю, болгарський перець, цибулю, часник, помідори, копчений (варений) бекон.
Окремо відварити картоплю в підсоленій воді, після – обсмажити 5 хвилин на оливковій олії.
Окремо протушкувати на слабкому вогні перець, цибулю та часник. Додати помідори, перемішати та поперчити. За бажанням можна додати базилік і коріандр, перемішати. Далі – додати до цієї маси квасолю, «протомити» під закритою кришкою 3-4 хвилини. Додати бекон, потім овочі та картоплю. Перемішати.
Наступний етап – збити з дрібкою солі 4 яйця (за допомогою насадки-віночка). Викласти овочі в форму для запікання та залити яйцем.
Натерти за допомогою терки сир і посипати ним овочі.
Запікати в духовці при 180 градусах близько 10 хвилин (до рум’яної скоринки).
Смачного!
Ознайомитися з асортиментом: