4 легкі рецепти страв з фруктами

Показати зміст статті

  1. Яблучний штрудель з горіхами та медом
  2. Легкий фруктовий салат
  3. Домашнє морозиво з спілими персиками та абрикосами
  4. Запечені груші з медом та корицею

Святкуємо літо: ароматна випічка, вітамізований салат, домашнє морозиво і класичні запечені груші.

Ось і настав Спас – особлива пора року, яка наповнена пахощами домашніх яблук, груш, слив й ароматами запашного меду. Саме зараз фрукти налилися вітамінами, тому так хочеться посмакувати ними у колі родини. Що ж приготувати, щоб не просто подати фруктову нарізку? Ось декілька рецептів простих, але і вишуканих фруктових страв:

 

Яблучний штрудель з горіхами та медом

Це, мабуть, найпопулярніша випічка з яблуками – і це не дивно. Простий рецепт, що попребує мінімум часу, а результат – точно потішить всіх. 

Інгредієнти:

Тісто філо або листкове тісто

3-4 яблука

Горіхи (грецькі або мигдаль)

2-3 столові ложки меду

Кориця (за смаком)

Масло

Приготування:

Помийте та наріжте яблука кубиками, викладіть у миску – туди додайте суміш меду, спецій та горіхів, добре перемішайте. Якщо ви хочете мокрий штрудель – начинку можна зразу викладати на тісто. Якщо більше подобається, коли яблука сухіші і зберігають форму – краще залишити їх віддати сік і перекласти на тісто через півгодини.

Секрет: для запікання обирайте тверді сорти яблук, наприклад, Голден, Семеренко чи Антонівка.


Розгорніть тісто на чистому кухонному рушнику, змастіть його розтопленим маслом. Викладіть начинку, відступивши від країв. Тепер за допомогою рушника можна легко і швидко закрутити тісто у штрудель. Змастіть зверху маслом.

Випікайте в розігрітій до 180°C духовці приблизно 30-40 хвилин до золотистої скоринки. Смачного!

 

Легкий фруктовий салат

Хочеться отримати максимальну порцію вітамінів улітку? Цей простий фруктовий салат особливо обожнюють діти, адже ласувати смаколиками стає набагато цікавіше. Таку страву можна подавати як повноцінний сніданок або запропонувати як десерт після основної трапези.

Інгредієнти:

Яблука, груші, сливи, персики

Виноград без кісточок

Натуральний йогурт або сметана

Листочки свіжої м’яти

Мед (за бажанням)

Приготування:

Добре помийте фрукти та наріжте великими кубиками. Ягоди винограду можна залишити цілими або розрізати навпіл. Змішайте фрукти у великій мисці.

Заправте салат йогуртом або сметаною, за бажанням можна додати трохи меду. Страву можна прикрасити свіжою мʼятою і кулькою морозива.

 

Домашнє морозиво з спілими персиками та абрикосами

Натуральне домашнє морозиво зі свіжими сезонними фруктами – ось як по-справжньому можна відчути смак літа. Готувати дуже просто, ще й не містить цукру.

Інгредієнти:

Персики та абрикоси (приблизно 500 г)

2 банани

Натуральний йогурт або вершки (100 г)

 

Приготування:

Помийте фрукти, відділіть від кісточок, розріжте на половинки. Один персик чи абрикос можна нарізати дрібними кубиками і залишити на потім.

Основну масу фруктів помістіть у блендер, додайте йогурт (чи вершки) і збийте до однорідної кремоподібної маси, додайте у готову масу нарізані кубиками фрукти. Перекладіть масу в контейнер. Можна прикрасити шматочками фруктів чи горіхами. Поставте в морозилку хоча б на 1-2 години. Найкраще набирати морозиво змоченою у воді ліжкою. Смачного!

 

Запечені груші з медом та корицею

Простий, зрозумілий і максимально корисний десерт. Готується дуже швидко, а аромат притягує на кухню всіх спраглих на смаколики.

Інгредієнти:

Груші 

Мед 

Горіхи або сухофрукти (родзинки, чорнослив, курага, журавлина) за смаком

Спеції (кориця, мускатний горіх тощо)

Приготування:

Позріжте груші на половинки, виріжте серцевину – заглиблення залийте медом, посипте спеціями і додайте подріблені горіхи чи сухофрукти. 

Помістіть половинки груш на деко та запікайте в духовці при 180°C приблизно 20-30 хвилин, доки вони не стануть м’якими.

Смачного!