Як варити яйця некруто, в мішечок і круто

Показати зміст статті

  1. Як зварити яйце в мішечок
  2. Як зварити яйце некруто
  3. Як зварити яйце круто
  4. Як ідеально зварити яйце
  5. Топ 5 порад з варіння яєць

Варення яєць — один із найпоширеніших способів їх приготування. У правильно приготовлених необхідна консистенція білка, жовтка та приємний смак. Яйця необхідно вміти правильно зварити, щоб захиститися від можливого зараження бактеріями — сальмонельозу. А переварений продукт втрачає достатню кількість поживних речовин. Сказати точно, скільки варять яйця неможливо. Час залежить від бажаного ступеня готовності — від м’якого до твердого. У цій статті ми розглянемо основні способи, щоб ви отримали смачну страву.

Як зварити яйце в мішечок

Покрокові етапи приготування:

  1. Вам знадобиться яйце, сіль та чорний перець на смак.
  2. Для приготування зробіть мішечок із харчової плівки та покладіть у нього головний інгредієнт. Потім додайте сіль та перець.
  3. Ретельно зав’яжіть мішечок ниткою, щоб не було протікання.
  4. У металеву ємність налийте води та доведіть до кипіння.
  5. Помістіть мішечок в окріп і варіть протягом 6-7 хвилин.
  6. Дістаньте яйце з окропу та обережно вийміть його з мішечка. Прикрасити блюдо можна свіжою зеленню.

Яйце в мішечок може бути використане як добавка до салатів, бутербродів або як окрема страва.

Як зварити яйце некруто

Етапи приготування:

  1. Підготуйте каструлю з водою та поставте її на вогонь. Для варіння яєць досить середнього розміру ємності, наповненої на 2/3 обсягу.
  2. Доведіть до кипіння та опустіть яйце в каструлю за допомогою шумівки або перфорованої ложки.
  3. На середньому вогні варіть продукт від 3 до 5 хвилин залежно від бажаного ступеня готовності. Для отримання рідкого жовтка — 3-4 хвилини, для щільного — близько 5 хвилин.
  4. Після варіння вийміть яйця з ємності за допомогою шумівки або перфорованої ложки, перекладіть їх у ємність із холодною водою на кілька хвилин — це дозволить зупинити процес приготування та полегшити очищення.

Страву можна подавати на сніданок і як закуску.

Як зварити яйце круто

Етапи приготування:

  1. Візьміть свіже яйце та обережно помістіть його в металеву ємність.
  2. Повністю покрийте продукт холодною водою.
  3. Поставте каструлю на плиту та увімкніть середній вогонь.
  4. Доведіть до кипіння, вимкніть вогонь і накрийте кришкою.
  5. Залишіть яйце в окропі на 9–12 хвилин залежно від бажаного ступеня готовності.
  6. Потім вийміть яйце та охолодіть його під струменем холодної води.
  7. Очистіть від шкаралупи та наріжте бажаним способом.

Таке яйце використовують для приготування салатів, закусок.

Як ідеально зварити яйце

Ми підготували кілька лайфхаків із приготування яєць залежно від бажаного ступеня готовності:

  • Некруто. Покладіть продукт у холодну воду, а потім поставте на середній вогонь. Доведіть до кипіння, вимкніть вогонь та накрийте кришкою, залиште на 4-5 хвилин.
  • Середньої готовності. Опустіть продукт у холодну воду, поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння, вимкніть вогонь і накрийте кришкою, залиште на 7-8 хвилин.
  • Круто. Опустіть продукт у холодну воду, потім поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння, вимкніть і накрийте кришкою, залиште на 9-12 хвилин.

Після варіння, швидко охолодіть продукт у холодній воді та видаліть шкаралупу. Якщо ви хочете, щоб жовток залишався рідким, не переварюйте яйця на сильному вогні. Також пам’ятайте, що час приготування може змінюватись в залежності від розміру та свіжості яєць. Тепер ви точно знаєте, скільки вариться яйце некруто та круто.

Топ 5 порад з варіння яєць

Ці поради допоможуть вам отримати ідеальну страву:

  1. Використовуйте свіжі яйця — вони краще триматимуть форму та не розвалюватимуться під час варіння.
  2. Холодна вода має покривати яйця на 1-2 сантиметри.
  3. Не дайте холодній воді закипіти занадто швидко. Підвищуйте вогонь поступово. Яйця повинні варитися в воді, що слабо кипить.
  4. Охолодіть продукт після варіння в холодній рідині — це полегшує очищення від шкаралупи, зупиняє процес приготування.

Експериментуйте з часом варіння, щоб отримати ідеальну страву. Смачного!

Вам сподобалася стаття?

Залиште коментар
або


Ваша оцінка


Коментарі
Залишити відгук
Поки що немає коментарів