Швидкий рецепт шарлотки з яблуками

Показати зміст статті

  1. Складові
  2. Калорійність десерту
  3. Етапи приготування
  4. Етап 1
  5. Етап 2
  6. Етап 3
  7. Етап 4
  8. Етап 5
  9. Етап 6
  10. Етап 7
  11. Декілька слів наостанок

Повітряний ніжний пиріг з яблуками на основі простого бісквітного тіста. Класичний рецепт шарлотки з яблуками та її назва мають романтичний початок. Французький кухар Марі-Антуан Карем, який перебував на службі в імператора Олександра I, придумав цей рецепт і присвятив його дамі серця, в яку він був закоханий – Шарлотті.

Складові

Набір інгредієнтів для приготування яблучного пирога:

  1. Борошно – 250 грамів.
  2. Яйця – 3 штуки.
  3. Цукор – 1 склянка.
  4. Яблуко – кількість фруктів можна коригувати залежно від смакових уподобань.
  5. Ванільний цукор – 10 грамів.
  6. Дрібка солі.

Замість яблук у шарлотку можна додавати різні фрукти та ягоди – банани, вишню, черешню, що додасть нових смакових якостей. Не стане зайвим ніжний кремовий прошарок.

Калорійність десерту

Калорійність готової страви залежить від варіацій її приготування та корисної цінності використаних інгредієнтів. Часто люди, які ведуть здоровий спосіб життя і стежать за своїм харчуванням, замінюють складові рецепту шарлотки більш низькокалорійними.

Калорійність пирога на 100 грамів готового продукту в залежності від інгредієнтів, що використовуються:

  1. Класична шарлотка – калорійність 220 кілокалорій.
  2. Пиріг, у складі якої половина склянки борошна замінюється вівсяними пластівцями, – 90 кілокалорій.
  3. Шарлотка на основі твердих сортів борошна – 118 кілокалорій.
  4. Пиріг з додаванням стевії замість цукру – 106 кілокалорій.
  5. Десерт на кефірі – 164 кілокалорії.

Велику роль показниках калорійності готової страви грають яєчні жовтки. Використання з трьох яєць лише одного жовтка знизить калорійність готового пирога приблизно в 1,5 раза. На структуру тіста та смакові якості це не вплине.

Етапи приготування

Процес приготування смачного пирога із яблуками займає 50 хвилин. Рецепт шарлотки з яблуками має кілька етапів.

Етап 1

Помиті яблука очистіть від шкірки та наріжте відповідно до ваших уподобань – тонкі слайси, великі шматочки й т.д.

Етап 2

Приготуйте всі необхідні інгредієнти та глибокий посуд. Важливо враховувати умову – всі інгредієнти мають бути однакової температури. Це дозволить приготувати тісто необхідної структури.

Етап 3

У миску вбийте яйця, збивайте міксером, паралельно повільно додавайте цукор. Необхідно збивати до отримання пухкої білкової маси.

Етап 4

В отриману білкову суміш акуратно лопаткою занурюйте борошно, ванільний цукор, сіль, постійно помішуюйте. Тісто має вийти, як густа сметана.

Етап 5

На деко або іншу форму положіть пергаментний папір і викладіть на нього нарізані яблука. Якщо немає пергаменту, можна просто змастити лист вершковим маслом.

Етап 6

Поступово залийте тестом яблука у формі. Форму можна вибрати будь-якого матеріалу – чавунну, силіконову або для кексу. Силіконову форму потрібно просто змастити олією.

Етап 7

У розігріту духовку до 180 градусів поставте деко з тістом і випікайте 30 хвилин.

 

Декілька слів наостанок

Класичний рецепт шарлотки з яблуками завжди буде найкращим через його універсальність.
Смачний, повітряний та ніжний пиріг дасть знати про свою готовність з появою приємного насиченого аромату. Після випікання блюдо можна доповнити кремом, глазур’ю або цукровою пудрою.

Вам сподобалася стаття?

Залиште коментар
або


Ваша оцінка


Коментарі
Залишити відгук
Поки що немає коментарів