Найпростіший рецепт чебуреків з м’ясом на воді

Показати зміст статті

  1. Як приготувати тісто для чебуреків
  2. Інгредієнти (на 12 шт.)
  3. Приготування
  4. Як приготувати начинку для чебуреків
  5. Інгредієнти для класичної м’ясної начинки
  6. Приготування

Хотіли б порадувати родину чи друзів незвичайною стравою? Але при цьому шукайте простий та швидкий рецепт, перевірений часом? Немає нічого простішого, ніж рецепт чебуреків на окропі! Навіть якщо робота з тістом – не ваш коник, повірте, ця страва вийде абсолютно у всіх. Тісто вийде хрумким і тонким, а начинка – соковитою. Швидше запам’ятовуйте інгредієнти.

Як приготувати тісто для чебуреків

Для страви зазвичай готують заварне тісто. Воно виходить тонким, хрустким, не розповзається під час смаження та найголовніше – не рветься. Для ідеального рецепта тіста на чебуреки знадобляться такі інгредієнти.

Інгредієнти (на 12 шт.)

  • борошно – 1 кг;
  • окріп – 0,5 л;
  • олія рослинна – 4 ст.л.;
  • сіль – 2 ч.л.

Приготування

  1. У велику миску просійте борошно. Для приготування краще навіть просіяти муку кілька разів: це дозволить збагатити її киснем і зробить готовий продукт м’яким та еластичним. Вам знадобиться притрусити стіл і качалку для розкочування тіста.
  2. У окріп додайте сіль, добре перемішайте і з’єднайте з борошном. Вливати його краще поступово, тонким струмком, при цьому треба постійно перемішувати борошно.
  3. Продовжуйте перемішувати доки всі інгредієнти не стануть єдиною еластичною масою. Потім додайте олію та знову перемішайте.
  4. Щоб було простіше визначити, скільки місити, орієнтуйтеся на температуру тіста. Коли його можна буде брати руками, викладайте на стіл і продовжуйте вимішувати, поки тісто не перестане липнути до рук.
  5. Залишіть у ємності на 15–20 хвилин «відпочити» за кімнатної температури.
  6. Потім готове тісто наріжте порційними шматочками та розкачайте для наповнення начинкою.

Як приготувати начинку для чебуреків

Пропонуємо найпростішу та найсмачнішу начинку в рецепті чебуреків. Беріть її за основу, додавайте свої улюблені спеції та експериментуйте щодня.

Інгредієнти для класичної м’ясної начинки

  • м’ясо (краще брати баранину чи свинину) – 1 кг;
  • цибуля – 2 головки;
  • сіль, перець – на смак;
  • свинячий жир – 4 ст.л.;
  • кінза – за бажанням.

Приготування

  1. Найголовніший секрет – ніколи не перебивайте цибулю з м’ясом у м’ясорубці. Подрібніть її окремо у блендері або дуже дрібно наріжте. Змішайте зі щіпкою солі, щоб вона дала більше соку, і залиште на 10–15 хвилин настоятися.
  2. М’ясо подрібніть у м’ясорубці, якщо використовуєте готовий фарш – нічого не робіть, просто дочекайтеся, поки дійде цибуля.
  3. Фарш посоліть, поперчіть та змішайте акуратно з цибулею та жиром. Не потрібно відбивати фарш як на котлети. Просто змішайте до однорідної маси.
  4. Розподіляйте на кожен чебурек по 100–150 г начинки залежно від розмірів.
  5. Сформуйте чебурек, скріпіть краї та за допомогою вилки зробіть фірмовий візерунок.
  6. Обсмажуйте з кожного боку до отримання золотої скоринки. Не варто шкодувати олію. Чим більше вона буде покривати чебурек, тим смачнішим він вийде.

Такий зрозумілий і простий рецепт чебуреків може вийти у кожного, навіть кулінара-початківця. Не бійтеся експериментувати та відкривайте для себе страви різних кухонь світу.

Вам сподобалася стаття?

Залиште коментар
або


Ваша оцінка


Коментарі
Залишити відгук
Поки що немає коментарів