Догляд за фритюрницею

Дехто вважає, що фритюрниця – не такий вже й необхідний прилад, і навіть шкідливий: адже їжа у фритюрі виходить не дуже корисною. Але часто нам так хочеться побалувати себе смачненьким. Щоб вашому здоров’ю не було завдано шкоди, при експлуатації фритюрниці необхідно дотримуватися ключових моментів.

Страви приготовані у фритюрниці: картопля, курка і інші

Вчасно міняйте олію

Якщо олія вже не раз використовувалося для готування та багаторазово закипала – її необхідно замінити. Так рекомендують робити лікарі. Чому? Тому що жир в олії, яка неодноразово кипіла, утворює нові хімічні речовини, конкретно – акролеїн, який негативно впливає та роздратовує жовчні шляхи. Також багато разів використана олія має неприємний різкий запах і смак гіркоти.

Олію міняйте повністю всю – не просто доливайте свіжу. Так ви уникнете неприємного змішування смаків.

Слідкуйте за чистотою фритюрниці

Вчасно очищаючи фритюрницю від накопиченого жиру, ви збережете своє здоров’я: таким чином ви не дозволите бактеріям і інших шкідливим речовинам, утвореним у залишках їжі та жиру, проникнути у ваш організм.

Вчасно міняйте фільтри: вуглецевий фільтр необхідно замінити після приготування 80 порцій, круглий вугільний фільтр – після 35 порцій, сітчастий квадратний фільтр – після 20 порцій.

Лайфхаки

№1

Після приготування риби або м’яса олія у фритюрниці неминуче темніє. Щоб зробити її придатною для ще одного використання, необхідно нагріти олію до 160 градусів і помістити в неї 2 скибочки білого хліба. Зачекайте, поки зникнуть бульбашки навколо хліба, і вона стане рівномірного коричневого кольору. Після цього скибочки хліба можна витягувати. Так ви позбавитеся від характерного запаху олії та поліпшите її колір.

№2

Щоб відмити сильно забруднені внутрішні частини фритюрниці, необхідно залити всю ємність водою, включити прилад і довести до нагрівання 70-80 градусів. Після чого засипте всередину 2 столових ложки лимонної або оцтової кислоти. Дайте рідині трохи прокипіти, після цього промийте фритюрницю великою кількістю води.

Рецепт «Цибулеві кільця у фритюрі»

Така страва стане прекрасною закускою.

Інгредієнти:

Ріпчаста цибуля – 300 г
Пшеничне борошно – 200 г
Оливкова (рослинна) олія – 200 мл
Спеції – сіль, перець

Приготування:

Нарізати цибулю кільцями. Посолити, поперчити та перемішати. Далі – обваляти кільця цибулі в борошні й опустити в киплячу олію. Смажити до золотистого кольору. Викласти на паперовий рушник або серветку – щоб дати зайвій олії стекти.

Цибулеві кільця у фритюрі з соусом або сметаною

Ознайомитися з асортиментом:

Фритюрниці

Вам сподобалася стаття?

Залиште коментар
або



Коментарі
Залишити відгук
Поки що немає коментарів