Готуємо в пароварці

Питання про корисну та здорову їжу актуальне завжди. Саме пароварка дозволить приготувати продукти, зберігши в них усі вітаміни та мікроелементи. Також така їжа збереже нас від зайвих калорій – адже в приготуванні не потрібно використовувати олію. Принцип роботи пристрою не потребує додаткового опису: вода утворює пару, за допомогою якої й готуються продукти.

Підготовлені продукти для пароварки

Пропонуємо ознайомитися з деякими корисними порадами з експлуатації пароварки:

№1

Для приготування овочів або м’яса ви можете використовувати замість води бульйон, вино або відвар з прянощів – таким чином ви додасте неповторний аромат вашим стравам.

№2

Приготовані в пароварці овочі та фрукти зберігають свій природний яскравий колір. Ви можете використовувати їх для прикраси різних святкових страв.

№3

Готуючи їжу одночасно на декількох рівнях, ви можете на нижній викласти м’ясо або рибу, а вгорі розташувати овочі. Таким чином ваші овочі просочаться м’ясним (рибним) ароматом і будуть ще смачнішими.

№4

У пароварці зручно розморожувати продукти. Так ви значно заощадите свій час. Також готову страву можна розігріти за допомогою пароварки всього за кілька хвилин.

№5

Щоб продукти готувалися швидше, розріжте їх на невеликі шматочки, розміщуйте на відстані один від одного й не заповнюйте паровий кошик вщерть.

Пароварка з приготованими продуктами

РЕЦЕПТИ СМАЧНИХ СТРАВ У ПАРОВАРЦІ

Порційний омлет з куркою, сиром і зеленим горошком

Для приготування вам знадобиться:

2 яйця, 2 ст. л. молока, куряче філе – 30 г, твердий сир – 30 г, зелений горошок (заморожений або свіжий), спеції.

Спосіб приготування:

Відварити куряче філе, нарізати його дрібно. Сир натерти на тертці. У глибокому посуді змішуємо яйця, молоко, спеції. Встановлюємо в пароварку силіконові форми для кексів, виливаємо трохи отриманої суміші в кожну форму, додаємо курку, сир і кілька горошин. Закриваємо пароварку кришкою та включаємо на 15 хвилин. Омлет готовий.

Омлет в пароварці

Курячі котлети зі шпинатом

Для приготування вам знадобиться:

Курячий фарш – 1 кг, свіжий шпинат – 600 г, 2 курячих яйця, вівсяні пластівці.

Спосіб приготування:

До курячого фаршу додати яйця, спеції, добре вимішати. Шпинат залити окропом і залишити на кілька хвилин, після – відкинути на друшляк. Дрібно нарізати шпинат, додати його до фаршу, після – додати вівсяні пластівці. Сформувати котлети та готувати їх на парі 20-25 хвилин. Така страва ідеально підійде для дітей.

Смачного!

Курячі котлети зі шпинатом, приготовані в пароварці - приклад сервірування

Ознайомитися з асортиментом:

Пароварки

Блендери

Каструлі

Кухонні аксесуари

Вам сподобалася стаття?

Залиште коментар
або



Коментарі
Залишити відгук
Поки що немає коментарів