5 простих весняних рецептів

5 простих весняних рецептів

Показати зміст статті

  1. Салат з редискою та яйцем Інгредієнти: Пучок молодої зелені (салат, шпинат, рукола) 10-12 редисок 2-3 зварених яйця Зелена цибуля Кріп або петрушка Оливкова олія Лимонний сік Приготування: Яйця відварити на круто (це приблизно 9 хв), остудити, очистити і нарізати на половинки або четвертинки. Нарізати тонкими кружельцями редиску, додати зелень і дрібно нарізану цибулую.  Для заправки змішати оливкову олію з лимонним соком, сіллю, перцем і улюбленими приправами. Смачного! Крем-суп з зеленого горошку та м’яти Інгредієнти: 400 г замороженого зеленого горошку 1 цибулина 2 зубчики часнику 1 невеличка морквина 500 мл овочевого бульйону Пучок м’яти 2 ст. л. оливкової олії Вершки (за бажанням) Приготування: Дрібно наріжте часник і цибулю і обсмажте до мʼякості у каструлі. Додайте нарізану кубиками моркву і зелений горошок, тушкуйте кілька хвилин. Залийте бульйон, доведіть до кипіння, а тоді варіть ще 5-7 хвилин. Готовий суп зніміть з вогню, додайте мʼяту і ще гарячим збийте блендером до однорідної консистенції, за бажанням, можна додати вершки. Додайте спеції за смаком. Смачного! Сендвіч з авокадо та яйцем Інгредієнти: Скибка цілозернового хліба Половинка авокадо Салат або мікрогрін (наприклад, люцерна або редиски) Яйце Лимонний сік Приготування: Авокадо розім’яти виделкою, додати лимонний сік, сіль та перець і намазати на хліб. Яйце можна приготувати різними способами – зварити, посмажити чи зробити скрамбл. Готову яєшню охолодити і тоді викласти на хліб з авокадо. Прикрасили листям салату або мікрогріном. Смузі зі шпинатом, бананом та яблуком Інгредієнти: Пучок шпинату 1 банан 1 яблуко 1 склянка води або яблучного соку Лимонний сік (за бажанням) Мед або кленовий сироп (за бажанням) Приготування: Шпинат промити. Яблуко очистити від серцевини та нарізати шматочками. Банан очистити та нарізати. У блендері змішати шпинат, банан, яблуко та воду або яблучний сік. Збити до однорідної консистенції. За бажанням додати лимонний сік та мед або сироп.   Салат з буряком і сиром Інгредієнти: 150 г руколи 2 середні буряки 100 г сиру (фета або моцарела) 50 г горіхів (волоські, кеш’ю чи мигдаль) Для заправки: 3 ст. л. оливкової олії 1 ст. л. лимонного соку або бальзамічного оцту 1 ч. л. меду (за бажанням) Приготування: Сирий буряк потрібно відварити або запекти у духовці до готовності (це приблизно 40-60 хвилин при 180°C), почистити від шкірки і нарізати кубиками чи скибочками. Волоські горіхи можна підсмажити на сковороді для кращого смаку. У велику миску викладіть руколу, тоді нарізаний буряк, горіхи і мʼякий сир (фету чи моцарелу). За бажанням можна ще додати червоної цибулі. У меншій мисці готуємо заправку: для цього змішайте оливкову олію, лимонний сік (або бальзамічний оцет), мед (за бажанням), сіль та перець. Смачного!
  2. Крем-суп з зеленого горошку та м’яти Інгредієнти: 400 г замороженого зеленого горошку 1 цибулина 2 зубчики часнику 1 невеличка морквина 500 мл овочевого бульйону Пучок м’яти 2 ст. л. оливкової олії Вершки (за бажанням) Приготування: Дрібно наріжте часник і цибулю і обсмажте до мʼякості у каструлі. Додайте нарізану кубиками моркву і зелений горошок, тушкуйте кілька хвилин. Залийте бульйон, доведіть до кипіння, а тоді варіть ще 5-7 хвилин. Готовий суп зніміть з вогню, додайте мʼяту і ще гарячим збийте блендером до однорідної консистенції, за бажанням, можна додати вершки. Додайте спеції за смаком. Смачного! Сендвіч з авокадо та яйцем Інгредієнти: Скибка цілозернового хліба Половинка авокадо Салат або мікрогрін (наприклад, люцерна або редиски) Яйце Лимонний сік Приготування: Авокадо розім’яти виделкою, додати лимонний сік, сіль та перець і намазати на хліб. Яйце можна приготувати різними способами – зварити, посмажити чи зробити скрамбл. Готову яєшню охолодити і тоді викласти на хліб з авокадо. Прикрасили листям салату або мікрогріном. Смузі зі шпинатом, бананом та яблуком Інгредієнти: Пучок шпинату 1 банан 1 яблуко 1 склянка води або яблучного соку Лимонний сік (за бажанням) Мед або кленовий сироп (за бажанням) Приготування: Шпинат промити. Яблуко очистити від серцевини та нарізати шматочками. Банан очистити та нарізати. У блендері змішати шпинат, банан, яблуко та воду або яблучний сік. Збити до однорідної консистенції. За бажанням додати лимонний сік та мед або сироп.   Салат з буряком і сиром Інгредієнти: 150 г руколи 2 середні буряки 100 г сиру (фета або моцарела) 50 г горіхів (волоські, кеш’ю чи мигдаль) Для заправки: 3 ст. л. оливкової олії 1 ст. л. лимонного соку або бальзамічного оцту 1 ч. л. меду (за бажанням) Приготування: Сирий буряк потрібно відварити або запекти у духовці до готовності (це приблизно 40-60 хвилин при 180°C), почистити від шкірки і нарізати кубиками чи скибочками. Волоські горіхи можна підсмажити на сковороді для кращого смаку. У велику миску викладіть руколу, тоді нарізаний буряк, горіхи і мʼякий сир (фету чи моцарелу). За бажанням можна ще додати червоної цибулі. У меншій мисці готуємо заправку: для цього змішайте оливкову олію, лимонний сік (або бальзамічний оцет), мед (за бажанням), сіль та перець. Смачного!
  3. Сендвіч з авокадо та яйцем Інгредієнти: Скибка цілозернового хліба Половинка авокадо Салат або мікрогрін (наприклад, люцерна або редиски) Яйце Лимонний сік Приготування: Авокадо розім’яти виделкою, додати лимонний сік, сіль та перець і намазати на хліб. Яйце можна приготувати різними способами – зварити, посмажити чи зробити скрамбл. Готову яєшню охолодити і тоді викласти на хліб з авокадо. Прикрасили листям салату або мікрогріном. Смузі зі шпинатом, бананом та яблуком Інгредієнти: Пучок шпинату 1 банан 1 яблуко 1 склянка води або яблучного соку Лимонний сік (за бажанням) Мед або кленовий сироп (за бажанням) Приготування: Шпинат промити. Яблуко очистити від серцевини та нарізати шматочками. Банан очистити та нарізати. У блендері змішати шпинат, банан, яблуко та воду або яблучний сік. Збити до однорідної консистенції. За бажанням додати лимонний сік та мед або сироп.   Салат з буряком і сиром Інгредієнти: 150 г руколи 2 середні буряки 100 г сиру (фета або моцарела) 50 г горіхів (волоські, кеш’ю чи мигдаль) Для заправки: 3 ст. л. оливкової олії 1 ст. л. лимонного соку або бальзамічного оцту 1 ч. л. меду (за бажанням) Приготування: Сирий буряк потрібно відварити або запекти у духовці до готовності (це приблизно 40-60 хвилин при 180°C), почистити від шкірки і нарізати кубиками чи скибочками. Волоські горіхи можна підсмажити на сковороді для кращого смаку. У велику миску викладіть руколу, тоді нарізаний буряк, горіхи і мʼякий сир (фету чи моцарелу). За бажанням можна ще додати червоної цибулі. У меншій мисці готуємо заправку: для цього змішайте оливкову олію, лимонний сік (або бальзамічний оцет), мед (за бажанням), сіль та перець. Смачного!
  4. Смузі зі шпинатом, бананом та яблуком Інгредієнти: Пучок шпинату 1 банан 1 яблуко 1 склянка води або яблучного соку Лимонний сік (за бажанням) Мед або кленовий сироп (за бажанням) Приготування: Шпинат промити. Яблуко очистити від серцевини та нарізати шматочками. Банан очистити та нарізати. У блендері змішати шпинат, банан, яблуко та воду або яблучний сік. Збити до однорідної консистенції. За бажанням додати лимонний сік та мед або сироп.   Салат з буряком і сиром Інгредієнти: 150 г руколи 2 середні буряки 100 г сиру (фета або моцарела) 50 г горіхів (волоські, кеш’ю чи мигдаль) Для заправки: 3 ст. л. оливкової олії 1 ст. л. лимонного соку або бальзамічного оцту 1 ч. л. меду (за бажанням) Приготування: Сирий буряк потрібно відварити або запекти у духовці до готовності (це приблизно 40-60 хвилин при 180°C), почистити від шкірки і нарізати кубиками чи скибочками. Волоські горіхи можна підсмажити на сковороді для кращого смаку. У велику миску викладіть руколу, тоді нарізаний буряк, горіхи і мʼякий сир (фету чи моцарелу). За бажанням можна ще додати червоної цибулі. У меншій мисці готуємо заправку: для цього змішайте оливкову олію, лимонний сік (або бальзамічний оцет), мед (за бажанням), сіль та перець. Смачного!
  5. Салат з буряком і сиром Інгредієнти: 150 г руколи 2 середні буряки 100 г сиру (фета або моцарела) 50 г горіхів (волоські, кеш’ю чи мигдаль) Для заправки: 3 ст. л. оливкової олії 1 ст. л. лимонного соку або бальзамічного оцту 1 ч. л. меду (за бажанням) Приготування: Сирий буряк потрібно відварити або запекти у духовці до готовності (це приблизно 40-60 хвилин при 180°C), почистити від шкірки і нарізати кубиками чи скибочками. Волоські горіхи можна підсмажити на сковороді для кращого смаку. У велику миску викладіть руколу, тоді нарізаний буряк, горіхи і мʼякий сир (фету чи моцарелу). За бажанням можна ще додати червоної цибулі. У меншій мисці готуємо заправку: для цього змішайте оливкову олію, лимонний сік (або бальзамічний оцет), мед (за бажанням), сіль та перець. Смачного!

Легкі і корисні страви, щоб відчути смак теплого сезону.

Після довгої зими наш організм потребує вітамінів, а на ринку починають зʼявлятися перші сезонні овочі й, звісно, запашна зелень. Зібрали 5 простих рецептів, щоб насолодитися весняними смаками і зарядитися вітамінами.

 

Салат з редискою та яйцем

Інгредієнти:

Пучок молодої зелені (салат, шпинат, рукола)
10-12 редисок
2-3 зварених яйця
Зелена цибуля
Кріп або петрушка
Оливкова олія
Лимонний сік

Приготування:

Яйця відварити на круто (це приблизно 9 хв), остудити, очистити і нарізати на половинки або четвертинки. Нарізати тонкими кружельцями редиску, додати зелень і дрібно нарізану цибулую. 

Для заправки змішати оливкову олію з лимонним соком, сіллю, перцем і улюбленими приправами. Смачного!

5 простих весняних рецептів

Крем-суп з зеленого горошку та м’яти

Інгредієнти:

400 г замороженого зеленого горошку
1 цибулина
2 зубчики часнику
1 невеличка морквина
500 мл овочевого бульйону
Пучок м’яти
2 ст. л. оливкової олії
Вершки (за бажанням)

Приготування:

Дрібно наріжте часник і цибулю і обсмажте до мʼякості у каструлі. Додайте нарізану кубиками моркву і зелений горошок, тушкуйте кілька хвилин. Залийте бульйон, доведіть до кипіння, а тоді варіть ще 5-7 хвилин.

Готовий суп зніміть з вогню, додайте мʼяту і ще гарячим збийте блендером до однорідної консистенції, за бажанням, можна додати вершки. Додайте спеції за смаком. Смачного!

5 простих весняних рецептів

Сендвіч з авокадо та яйцем

Інгредієнти:

Скибка цілозернового хліба
Половинка авокадо
Салат або мікрогрін (наприклад, люцерна або редиски)
Яйце
Лимонний сік

Приготування:

Авокадо розім’яти виделкою, додати лимонний сік, сіль та перець і намазати на хліб. Яйце можна приготувати різними способами – зварити, посмажити чи зробити скрамбл. Готову яєшню охолодити і тоді викласти на хліб з авокадо. Прикрасили листям салату або мікрогріном.

5 простих весняних рецептів

Смузі зі шпинатом, бананом та яблуком

Інгредієнти:
Пучок шпинату
1 банан
1 яблуко
1 склянка води або яблучного соку
Лимонний сік (за бажанням)
Мед або кленовий сироп (за бажанням)

Приготування:

Шпинат промити. Яблуко очистити від серцевини та нарізати шматочками. Банан очистити та нарізати.

У блендері змішати шпинат, банан, яблуко та воду або яблучний сік.

Збити до однорідної консистенції. За бажанням додати лимонний сік та мед або сироп.

 

Салат з буряком і сиром

Інгредієнти:

150 г руколи
2 середні буряки
100 г сиру (фета або моцарела)
50 г горіхів (волоські, кеш’ю чи мигдаль)

Для заправки:
3 ст. л. оливкової олії
1 ст. л. лимонного соку або бальзамічного оцту
1 ч. л. меду (за бажанням)

Приготування:

Сирий буряк потрібно відварити або запекти у духовці до готовності (це приблизно 40-60 хвилин при 180°C), почистити від шкірки і нарізати кубиками чи скибочками. Волоські горіхи можна підсмажити на сковороді для кращого смаку. У велику миску викладіть руколу, тоді нарізаний буряк, горіхи і мʼякий сир (фету чи моцарелу). За бажанням можна ще додати червоної цибулі.

У меншій мисці готуємо заправку: для цього змішайте оливкову олію, лимонний сік (або бальзамічний оцет), мед (за бажанням), сіль та перець. Смачного!

5 простих весняних рецептів

Вам сподобалася стаття?

Залиште коментар
або


Ваша оцінка


Коментарі
Залишити відгук
Поки що немає коментарів