Хто не любить морозиво? Це солодкі і прохолодні ласощі, які подобаються й дорослим, і дітям. Саме в теплий період року морозиво стає неймовірно популярним: на вулиці можна зустріти кожну другу людину з цим охолоджуючим десертом – у стаканчику або на паличці. Але от невдача: за високої температури на вулиці морозиво дуже швидко тане, і якщо швидко не «розправитися» з ним, насолода перетвориться на справжнісіньку воду.
Пошуком рішення цієї проблеми зайнялася ціла команда дослідників в Університеті Гвельфа, який розташований у Канаді. Вчені провели ряд експериментів, у результаті яких з’ясували: зберегти цілісність морозива допоможуть нановолокна з бананів! Міні-волокна є целюлозою, вона дозволить надати морозиву більш густу консистенцію і вершковий смак. З додаванням целюлози продукт буде не так швидко танути на сонці.
Паралельно з вченими з Канади нове рішення для проблеми з морозивом знайшли і японські експерти. Один кухар експериментував на кухні з кондитерськими виробами, у результаті чого випадково відкрив нову «істину»: якщо додати в крем полуничний екстракт, відбувається процес застигання. Вивчивши це відкриття, японські вчені провели ряд тестів: поміщали новий вид морозива в тепле приміщення, впливали на нього паром – навіть у таких умовах морозиво не розтануло і зберегло свою вершкову консистенцію.
Результати цих двох досліджень дозволяють нам сподіватися, що незабаром у всіх магазинах з’явиться нове «нетануче» морозиво з насиченим вершковим смаком, чому напевно в першу чергу зрадіють діти. Чекатимемо свіжі відкриття у галузі технологій і будемо ділитися ними з вами 😊
Джерело: Daily Mail
Авторизуйтесь через соціальні мережі