10 лайфхаків по використанню блендера, які зроблять ваше життя простішим

Показати зміст статті

  1. Суміш для лимонаду
  2. Компост
  3. Пишний омлет
  4. Сорбет
  5. Горіхове масло
  6. Домашнє борошно
  7. Пудинг або мус
  8. Швидка аерація вина
  9. Просте тісто
  10. Апгрейд кави

Використовуйте свій блендер не тільки для приготування смузі.

Смузі — це не єдине, для чого підійде ваш блендер. Після покупки ви напевно зрозуміли, що можна кинути в прилад що завгодно і подрібнити до потрібного стану, але з часом про це легко забути. Якщо останнім часом ваш блендер припадає пилом, ці лайфхаки допоможуть заново відкрити для себе, наскільки корисним може бути блендер.

З його допомогою можна робити не тільки смузі: від горіхового масла до компосту — блендер може бути нескінченно корисним. Цей кухонний прилад може поліпшити звичні страви та додасть трохи авантюризму для нових експериментів.

Суміш для лимонаду

Забудьте про соковидавлювач для цитрусових і просто покатайте чисті лимони долонею по твердій поверхні. Наріжте їх шматочками, і збийте в блендері шматочки одного лимона з 2 склянками води протягом хвилини на високій швидкості. В процесі вивільняється лимонний сік і цедра. Після збивання дайте суміші постояти, щоб шматочки лимона піднялися вгору, а потім процідіть рідину, перш ніж додавати свіже листя м’яти або цукор.

Компост

Компостування — це екологічно чистий спосіб позбавлення від залишків їжі, який збагачує ґрунт і знижує потребу в хімічних добривах. Складіть в блендер розм’якшені шкірки овочів і фруктів і змішуйте 3-5 хвилин. Для того, щоб компост вийшов рідким, можна перемолоти органіку разом з холодною водою.

Щоб зробити компост насипте кавову гущу і яєчну шкаралупу в блендер, щоб вийшов пилоподібний порошок. Потім ви можете присипати цим пилом рослини в горщиках або в саду, щоб запобігти зараженню шкідниками та збагатити ґрунт кальцієм. Таким чином блендер може надихнути вас дотримуватися принципів zero waste і піклуватися про свій город або домашні рослини. 🙂

Пишний омлет

Скоротіть час приготування ранкового омлету. Розбийте пару яєць в чашу блендера і збивайте протягом трьох-п’яти секунд. Кожен раз ви будете отримувати надлегкі та пишні яйця для ідеального омлету. Такий рецепт допоможе відкрити трохи новий смак і текстуру звичної страви.

Сорбет

Насолоджуйтесь солодким і прохолодним десертом в літні місяці, зробивши домашній шербет. Змішайте дві порції свіжих або заморожених шматочків фруктів з половиною склянки вашого улюбленого молока і невеликою кількістю свіжого соку лимона або лайма і зберігайте в морозильній камері. Спробуйте цей рецепт сорбету з манго.

Горіхове масло

Горіхове масло є смачним доповненням до будь-якої закуски або їжі, воно багате антиоксидантами, корисними жирами та білком. Змішування власної суміші горіхів і спецій дозволяє контролювати кількість доданої солі та цукру в кожній порції. Оскільки домашнє горіхове масло зазвичай не містить консервантів, зберігайте його в герметичній скляній банці в холодильнику до місяця. Спробуйте зробити кленово-мигдальне масло або поекспериментуйте з іншими горіхами, такими як смажені кеш’ю, фундук, макадамія або арахіс.

Домашнє борошно

Що стосується борошна, зазвичай у нас зберігається тільки традиційне пшеничне борошно. Але тепер люди обмінюються здоровими альтернативами, тому що пшеничне борошно — далеко не корисний продукт. Воно містить 330 калорій на 100 грамів, 10-13% глютену, уповільнює метаболізм і підвищує ризик розвитку діабету. Звичайно, повністю відмовитися від нього не вийде, але є тонна рецептів заміни білого борошна, які можна спробувати.

Коли рецепт вимагає використання вівсяного або кукурудзяного борошна, замість того, щоб йти в супермаркет, ви можете легко приготувати його самостійно, подрібнивши вівсяні пластівці або ядра попкорну в режимі «Пульсу», поки вони не стануть порошкоподібними.

Пудинг або мус

Пудинг — класичний простий в приготуванні десерт, про який мало говорять, але він дуже ситний. Збитий мус і вершковий пудинг — ідеальні десерти, які можна приготувати в блендері. Зробіть кілька порцій трикомпонентного полуничного мусу або вершкового пудингу з манго, щоб отримати шикарний смак, і все це завдяки блендеру.

Швидка аерація вина

Чи знаєте ви, що вино можна декантувати за допомогою блендера? У старіших винах накопичується осад, а змішування вина може допомогти аерувати та ізолювати рідину. Збивайте вино в імпульсному режимі 30-60 сек і розлийте по келихах.

Просте тісто

Протягом 15 секунд змішайте борошно, яйця, воду або молоко, щоб приготувати власне тісто для млинців або панкейків з нуля. Додайте в тісто горіхи, насіння і натуральні ароматизатори, такі як екстракт ванілі, або додайте гарбуз в сезон в осінні місяці.

Апгрейд кави

«Куленепробивна» кава, кокосова кава, кето-кава — існує безліч різних варіантів назви цього напою, але сенс залишається один — кава з кокосовим маслом. Змішайте 1-2 столові ложки вершкового масла з 1 чашкою звареної кави та 1-2 столовими ложками кокосового масла. Збиваємо в блендері 10-20 секунд і заливаємо в термокружку.

Вам сподобалася стаття?

Залиште коментар
або


Ваша оцінка


Коментарі
Залишити відгук
валентина
06.12.2020

спасибо,но еще бы как в советские времена была картинка ,каким устройством и что делать,а так получается покупаешь кота в мешке,и думай что и как делать,а может это нельзя,только 30 секунд можно и 2 мин отдыха,вообщим жуть,но хочется техники

Відповісти
Людмила
01.06.2021

Спасибо за статью.Для меня это было настоящим открытием. “Век живи – век учись. Это познавательно и интересно.

Відповісти
Наталия
07.07.2021

Спасибо большое за интересную статья. Фокстрот порадовал и весьма удивил. Действительно актуально и в тему(только вчера купила блендер) Молодцы, так держать!

Відповісти