Показати зміст статті
У період теплої погоди хочеться швидше виїхати на природу і провести як мінімум вихідні дні на свіжому повітрі. Не так давно ми радили способи проведення часу на вулиці. Сьогодні пропонуємо ознайомитися зі списком смачних і оригінальних закусок, які зручно взяти із собою на пікнік.
У цій статті піде мова не про м’ясо або рибу, які є ключовими стравами на кожному «столі» природи. Цього разу хочемо розповісти про приготування смачних і оригінальних закусок, які будуть дуже доречними, поки всі чекають готовності основної страви 😊 Отже, перед вами ТОП-5 рецептів.
Рулети з лаваша
Закуска з лаваша готується дуже швидко, але її смак підкорить багатьох гурманів у галузі кулінарії.
Рецепт № 1
Лаваш із консервованим тунцем і зеленню
Для цієї закуски вам знадобиться:
- тонкий лаваш – 1-2 листи;
- консервований тунець – 1 банка;
- листя зеленого салату;
- зелена цибуля – кілька гілочок;
- варені яйця – 2 штуки;
- кріп, петрушка за смаком;
- майонез – 3–4 столових ложки.
Листи лаваша необхідно змастити майонезом. Підготувати начинку: подрібнити яйця, всю зелень, тунець розім’яти виделкою. Змішати всі інгредієнти з майонезом і рівномірно розподілити по лавашу (намазати тонким шаром). Також ви можете робити начинку поетапно: спочатку розкласти тунець, після – яйця, зелень.
Сформувати рулет із лаваша, попередньо заклавши всередину краї. Загорнути рулет у харчову плівку й залишити в холодильнику мінімум на 1 годину. Після – нарізати рулет порційними шматочками.
Рулет із лаваша з тунцем і зеленню
Рецепт № 2
Лаваш із крабовими паличками
Підготуйте:
- тонкий вірменський лаваш – 2–3 листків;
- твердий сир (будь-який) – 200 грамів;
- крабові палички (розморожені) – 250 грамів;
- помідори – 2–3 штуки;
- кілька гілочок кропу;
- майонез, спеції – за смаком.
Далі просте приготування: необхідно дрібно нарізати і змішати всі інгредієнти для начинки, заправити їх майонезом і сіллю (перцем) за смаком. Викласти начинку на лаваш тонким шаром і скачати щільний рулет, загортаючи краї всередину. Помістити готовий рулет у харчову плівку й у холодильник – мінімум на кілька годин. Перед подачею на стіл нарізати рулет.
Рулет із лаваша з крабовими паличками
Гамбургери
Цей вид бутербродів «перейшов» до нас із США. Багато хто любить ситні і смачні булочки з начинкою з м’яса й овочів, приправлених соусом. Гамбургери (або бургери) послужать відмінним перекусом на природі, а готувати їх абсолютно не складно. Звичайно, підготувати інгредієнти для бургерів необхідно заздалегідь вдома, або ж ви можете підсмажити котлету для бутерброда на грилі на природі.
Смачний і ситний гамбургер складається з:
- булочки круглої форми: трохи солодкуватої, посипаної кунжутом, пишної і м’якої, без хрусткої скоринки (такі булочки можна придбати в готовому вигляді в будь-якому супермаркеті);
- свіжої або маринованої ріпчастої цибулі;
- листя салату (підійде салат-латук);
- помідора;
- маринованих огірків;
- м’ясної котлети;
- соусу.
Помідори й цибулю наріжте кільцями, соус для бургера може бути будь-який (на ваш смак): просто кетчуп, барбекю, майонез, або ви можете приготувати соус самостійно, підібравши певний рецепт.
Булочки потрібно розрізати на дві половини, викласти інгредієнти в такій послідовності, як ми вказали. Соус повторити двічі. Бургер готовий! Це найпопулярніший і стандартний рецепт. Ви зможете за бажанням додати в бутерброд інші улюблені інгредієнти: смажений бекон і яєчню, солодкий або гострий перець, смажені гриби, авокадо – варто спробувати поекспериментувати 😉
Гамбургер
Канапе
Крихітні бутерброди на шпажках зручні тим, що їх можна з’їсти за один раз, відчувши смак усіх інгредієнтів. Ця закуска родом із Франції часто присутня на столах під час фуршету, на грандіозних заходах. Але що заважає приготувати канапе для пікніка? Міні-бутерброди злегка наситять вас, поки на грилі смажиться м’ясо.
На шпажку можна нанизувати твердий сир, оливку й шинку. Не менш смачним буде поєднання підсмаженої грінки, маринованого огірка, помідора «чері» й шинки.
Спробуйте також поєднання оливок, сиру «фета», болгарського перцю, помідора й огірка. Варіантів поєднання продуктів для канапе маса, що смачніше – ви зрозумієте самі 😉
Існують також рецепти фруктового канапе – вони обов’язково сподобаються вашим дітям, адже це смачно й корисно!
З фруктів для канапе можна з’єднати полуницю й банан або часточку яблука, банан і ківі. Не менш смачним виявиться поєднання консервованих персика, ананаса і свіжого банана.
Холодна закуска з помідорів, зелені та сиру
Якщо ви хочете здивувати гостей чимось оригінальним, пропонуємо приготувати смачну закуску з помідорів, зелені й сиру.
Вам знадобляться свіжі помідори – нарізати слайсами. Свіжу зелень (кріп, петрушка й таке інше) подрібнити й додати в сир. Розім’яти начинку із сиру й зелені виделкою, приправити спеціями і викласти на слайс помідора. Така закуска прекрасно вгамує голод перед основним прийомом їжі.
Закуска з помідорів із сиром і зеленню
Млинцеві конвертики з куркою й зеленню
Якщо ви готові витратити час на підготовку в домашніх умовах, пропонуємо неймовірно смачний рецепт закуски. Це млинцеві конверти з м’ясною начинкою.
Необхідно попередньо приготувати тонкі млинці-налисники й дати їм охолонути. Для начинки слід замаринувати куряче філе, додавши до нього сіль, чорний перець, соєвий соус. Залишити філе маринуватися протягом декількох годин.
Далі куряче філе обсмажити на сковороді з рослинною олією до готовності й до появи золотистої скоринки. Остудити. Приготувати з філе дрібний фарш (ви можете нарізати м’ясо або перемолоти на м’ясорубці). Обсмажити нарізану цибулю на сковороді, додати до фаршу, туди ж нарубану зелень і спеції.
Викласти начинку на млинець рівномірним шаром і сформувати конверт. За бажанням, готову закуску з млинців та мяса можна обсмажити.
Млинцеві конвертики з куркою й зеленню
Ці 5 основних закусок вгамують ваш голод на природі й обов’язково піднімуть настрій 😉
Приємного відпочинку й апетиту!
Авторизуйтесь через соціальні мережі