Показати зміст статті
Хотіли б порадувати родину чи друзів незвичайною стравою? Але при цьому шукайте простий та швидкий рецепт, перевірений часом? Немає нічого простішого, ніж рецепт чебуреків на окропі! Навіть якщо робота з тістом – не ваш коник, повірте, ця страва вийде абсолютно у всіх. Тісто вийде хрумким і тонким, а начинка – соковитою. Швидше запам’ятовуйте інгредієнти.
Як приготувати тісто для чебуреків
Для страви зазвичай готують заварне тісто. Воно виходить тонким, хрустким, не розповзається під час смаження та найголовніше – не рветься. Для ідеального рецепта тіста на чебуреки знадобляться такі інгредієнти.
Інгредієнти (на 12 шт.)
- борошно – 1 кг;
- окріп – 0,5 л;
- олія рослинна – 4 ст.л.;
- сіль – 2 ч.л.
Приготування
- У велику миску просійте борошно. Для приготування краще навіть просіяти муку кілька разів: це дозволить збагатити її киснем і зробить готовий продукт м’яким та еластичним. Вам знадобиться притрусити стіл і качалку для розкочування тіста.
- У окріп додайте сіль, добре перемішайте і з’єднайте з борошном. Вливати його краще поступово, тонким струмком, при цьому треба постійно перемішувати борошно.
- Продовжуйте перемішувати доки всі інгредієнти не стануть єдиною еластичною масою. Потім додайте олію та знову перемішайте.
- Щоб було простіше визначити, скільки місити, орієнтуйтеся на температуру тіста. Коли його можна буде брати руками, викладайте на стіл і продовжуйте вимішувати, поки тісто не перестане липнути до рук.
- Залишіть у ємності на 15–20 хвилин «відпочити» за кімнатної температури.
- Потім готове тісто наріжте порційними шматочками та розкачайте для наповнення начинкою.
Як приготувати начинку для чебуреків
Пропонуємо найпростішу та найсмачнішу начинку в рецепті чебуреків. Беріть її за основу, додавайте свої улюблені спеції та експериментуйте щодня.
Інгредієнти для класичної м’ясної начинки
- м’ясо (краще брати баранину чи свинину) – 1 кг;
- цибуля – 2 головки;
- сіль, перець – на смак;
- свинячий жир – 4 ст.л.;
- кінза – за бажанням.
Приготування
- Найголовніший секрет – ніколи не перебивайте цибулю з м’ясом у м’ясорубці. Подрібніть її окремо у блендері або дуже дрібно наріжте. Змішайте зі щіпкою солі, щоб вона дала більше соку, і залиште на 10–15 хвилин настоятися.
- М’ясо подрібніть у м’ясорубці, якщо використовуєте готовий фарш – нічого не робіть, просто дочекайтеся, поки дійде цибуля.
- Фарш посоліть, поперчіть та змішайте акуратно з цибулею та жиром. Не потрібно відбивати фарш як на котлети. Просто змішайте до однорідної маси.
- Розподіляйте на кожен чебурек по 100–150 г начинки залежно від розмірів.
- Сформуйте чебурек, скріпіть краї та за допомогою вилки зробіть фірмовий візерунок.
- Обсмажуйте з кожного боку до отримання золотої скоринки. Не варто шкодувати олію. Чим більше вона буде покривати чебурек, тим смачнішим він вийде.
Такий зрозумілий і простий рецепт чебуреків може вийти у кожного, навіть кулінара-початківця. Не бійтеся експериментувати та відкривайте для себе страви різних кухонь світу.
Авторизуйтесь через соціальні мережі