Ми регулярно використовуємо для приготування їжі духову шафу, внаслідок чого – бруд і краплі жиру залишаються на її стінках і внутрішній стороні дверцят. А це означає, що прибирання техніки потрібно робити відразу після приготування їжі. Отже, розглянемо процес очищення духовки докладніше.
1. Якщо ви проводите очищення духовки відразу після приготування, достатньо буде вимити стінки та внутрішню частину дверцят за допомогою ганчірки, теплої води та миючого засобу для посуду. Для застарілих плям необхідно використовувати спеціальні концентровані засоби для миття побутової техніки.
2. Якщо у вашій духовій шафі передбачене каталітичне очищення, вам не потрібно докладати ніяких додаткових зусиль. У таких духовках внутрішнє покриття складається з пористої емалі. У порах такої емалі знаходиться спеціальний хімічний склад, і в процесі роботи духовки частки жиру осідають на пори. При високій температурі жир розщеплюється та стає сажею. Вам потрібно буде просто витерти її.
3. У деяких моделях духових шаф PYRAMIDA передбачене піролітичне очищення. Цей вид очищення також називають автоматичним. Його принцип полягає в розпаді жирових частинок при високій температурі. Тільки в даному випадку очищення слід робити окремо, вийнявши всі решітки, листи. Після чого – слід витерти сажу вологою ганчіркою. Мінусом такого очищення є неприємний запах, який виділяється в процесі. В цьому випадку допоможе потужна витяжка на кухні.
4. Існує також гідролізне очищення духовки – очищення парою. Після завершення процесу приготування їжі в піддон слід налити невелику кількість води, додати спеціальні засоби для гідролізу та знову включити духовку. При цьому процесі жир розм’якшується та стікає в піддон з водою. Після завершення процесу стінки та дверцята духової шафи необхідно протерти серветкою для видалення залишків води. Після цього залиште духовку відкритою, щоб просушити.
Важливо! Не використовуйте для миття стінок і дверцят грубі губки та металеві скребки. Так ви подряпаєте покриття пристрою й тим самим, зменшите термін його служби.
Поради з експлуатації духової шафи:
- Для приготування їжі використовуйте керамічний або темний посуд: це значно покращує теплопередачу і, тим самим, сприяє більш рівномірному приготуванню їжі.
- Заздалегідь розігрівайте духову шафу – так ви скоротите час приготування ваших страв.
- Заздалегідь розморожуйте продукти перед приготуванням: так вони збережуть більше своїх корисних властивостей.
- Для швидкого запікання їжі використовуйте режим «гриль». Він допоможе страві отримати хрустку золотаву скоринку.
- У режимі «турбо» з роботою вентилятора ви зможете ідеально приготувати будь-яку здобу, а також, готувати одночасно на декількох рівнях.
Ознайомитися з асортиментом супутніх товарів для духовок можна за посиланням: