Показати зміст статті
Сирники – прості, корисні та доступні ласощі для дітей і дорослих, є відмінним варіантом для сніданку. Універсальність рецепта сирників дозволяє експериментувати з будь-якими фруктовими добавками. Існує безліч варіацій – з родзинками, маком, кокосовою стружкою та сухофруктами. За старих часів для приготування сирників використовували манну крупу замість борошна. У складі з манною крупою страва виходить повітряною, але більш сухою.
Складові
Рецепт смачних сирників вимагає найменшої кількості інгредієнтів:
- Сир – 500 грамів. Жирність можна вибирати на власний розсуд. При цьому головною умовою є його вологість. У тісто з сиром високої вологості доведеться додавати більше борошна, через що готове блюдо в результаті вже не буде таким м’яким і ніжним. Пам’ятайте, що чим вищий відсоток жирності, тим нижча вологість.
- Яйця – 2 шт.
- Борошно – 8 ст. ложок без гірки для сирників зі знежиреного сиру, 6 ст. ложок без гірки для страви з сиру середнього та високого відсотка жирності.
- Цукор – 4 ст. ложки з гіркою.
- Вершкова або соняшникова олія – 2 ст. ложки.
- Ванільний цукор – 5 грамів.
- Дрібка солі.
Калорійність
Калорійність готових сирників безпосередньо залежить від жирності сиру та варіацій фруктових чи інших добавок.
Дані калорійності на 100 г готового продукту щодо жирності сиру:
- Жирний сир – 18% жирності. Калорійність складає 220 кілокалорій.
- Сир середньої жирності містить 9% жиру. Калорійність – 182 кілокалорії.
- Знежирений сир – жирність становить до 2%. Калорійність – 126 кілокалорій.
Калорійність готового продукту кожен може коригувати собі сам. Сирники на основі знежиреного сиру, які запечені в духовці, — відмінний варіант для тих, хто на правильному харчуванні.
Як приготувати класичні сирники
Класичний рецепт сирників досить простий і потребує найменших витрат часу — близько 20 хвилин. Розглянемо етапи приготування.
Етап 1
Приготуйте зручний для вас посуд та відміряйте потрібні інгредієнти. Користуйтеся мірною склянкою, щоб дотриматися пропорцій.
Етап 2
Сир перетворіть на однорідну масу.
Етап 3
Помістіть у приготовлену вами ємність сир і додайте сіль, цукор, ванілін, яйця. Ретельно все перемішайте.
Етап 4
Додавайте борошно поступово, ретельно перемішуйте до утворення м’якого тіста.
Етап 5
Етап 6
На посипаному борошном столі розкатайте з готового тіста ковбаску. Ножем розріжте ковбаску на рівні частини.
Етап 7
Кожен шматочок тіста скачайте в кульку та притисніть. Готові коржики злегка обволікайте у борошні. Для отримання хорошого та однакового прожарювання необхідно формувати сирники однакового розміру та середньої товщини.
Етап 8
Ніжні сирники за найкращим рецептом готові. Страву можна подавати зі сметаною, згущеним молоком, варенням і фруктовим джемом.