Смачні сирники: рецепт та приготування

Показати зміст статті

  1. Складові
  2. Калорійність
  3. Як приготувати класичні сирники
  4. Етап 1
  5. Етап 2
  6. Етап 3
  7. Етап 4
  8. Етап 5
  9. Етап 6
  10. Етап 7
  11. Етап 8

Сирники – прості, корисні та доступні ласощі для дітей і дорослих, є відмінним варіантом для сніданку. Універсальність рецепта сирників дозволяє експериментувати з будь-якими фруктовими добавками. Існує безліч варіацій – з родзинками, маком, кокосовою стружкою та сухофруктами. За старих часів для приготування сирників використовували манну крупу замість борошна. У складі з манною крупою страва виходить повітряною, але більш сухою.

 

Складові

Рецепт смачних сирників вимагає найменшої кількості інгредієнтів:

  • Сир – 500 грамів. Жирність можна вибирати на власний розсуд. При цьому головною умовою є його вологість. У тісто з сиром високої вологості доведеться додавати більше борошна, через що готове блюдо в результаті вже не буде таким м’яким і ніжним. Пам’ятайте, що чим вищий відсоток жирності, тим нижча вологість.
  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно – 8 ст. ложок без гірки для сирників зі знежиреного сиру, 6 ст. ложок без гірки для страви з сиру середнього та високого відсотка жирності.
  • Цукор – 4 ст. ложки з гіркою.
  • Вершкова або соняшникова олія – 2 ст. ложки.
  • Ванільний цукор – 5 грамів.
  • Дрібка солі.

 

Калорійність

Калорійність готових сирників безпосередньо залежить від жирності сиру та варіацій фруктових чи інших добавок.

Дані калорійності на 100 г готового продукту щодо жирності сиру:

  1. Жирний сир – 18% жирності. Калорійність складає 220 кілокалорій.
  2. Сир середньої жирності містить 9% жиру. Калорійність – 182 кілокалорії.
  3. Знежирений сир – жирність становить до 2%. Калорійність – 126 кілокалорій.

Калорійність готового продукту кожен може коригувати собі сам. Сирники на основі знежиреного сиру, які запечені в духовці, — відмінний варіант для тих, хто на правильному харчуванні.

 

Як приготувати класичні сирники

Класичний рецепт сирників досить простий і потребує найменших витрат часу — близько 20 хвилин. Розглянемо етапи приготування.

Етап 1

Приготуйте зручний для вас посуд та відміряйте потрібні інгредієнти. Користуйтеся мірною склянкою, щоб дотриматися пропорцій.

Етап 2

Сир перетворіть на однорідну масу.

Етап 3

Помістіть у приготовлену вами ємність сир і додайте сіль, цукор, ванілін, яйця. Ретельно все перемішайте.

Етап 4

Додавайте борошно поступово, ретельно перемішуйте до утворення м’якого тіста.

Етап 5

Дайте тісту «відпочити» 10 хвилин для зникнення клейковини, що полегшить формування сирників. Рецепт пишних сирників ставить цю вимогу на чільне місце.

Етап 6

На посипаному борошном столі розкатайте з готового тіста ковбаску. Ножем розріжте ковбаску на рівні частини.

Етап 7

Кожен шматочок тіста скачайте в кульку та притисніть. Готові коржики злегка обволікайте у борошні. Для отримання хорошого та однакового прожарювання необхідно формувати сирники однакового розміру та середньої товщини.

Етап 8

На добре розігріту сковороду з олією викладіть сформовані сирники. Смажити необхідно з двох сторін на середньому вогні до утворення рум’янцю.

 

Ніжні сирники за найкращим рецептом готові. Страву можна подавати зі сметаною, згущеним молоком, варенням і фруктовим джемом.