Витяжка – це той предмет, без якого ми вже не уявляємо собі наше існування на кухні. Серед киплячих каструль і шиплячих сковорідок витяжка просто незамінна. Як же забезпечити правильний догляд цьому пристрою?
Головне правило – це чистота. За неї відповідають внутрішні елементи витяжки – фільтри. Вони бувають двох видів: жирові та вугільні.
Жировий фільтр вбирає випаровування з жиром, а вугільний запобігає появі неприємних запахів у приміщенні. Такі фільтри роблять з металу або акрилу. Але останні вельми непрактичні в побуті, їх вистачає всього на кілька місяців і після цього акриловий фільтр потрібно замінювати.
Металеві жирові фільтри найбільш поширені у витяжках. Вони не потребують заміни. Жировий фільтр необхідно мити раз в 1 або 2 місяці – в залежності від ступеня забруднення.
Як правильно мити витяжку:
- Прилад обов’язково потрібно знеструмити.
- Необхідно вийняти фільтри.
- Обов’язково протирати корпус витяжки та виступаючі частини.
- Вимити окремо фільтри, жирові можна мити в посудомийній машині.
- Не користуватися абразивними миючими засобами, використовувати м’які губки та серветки, щоб не подряпати корпус витяжки.
- Нанісши миючий засіб на деталі та корпус, залишити його на кілька хвилин, після – видалити губкою.
- В кінці – необхідно насухо протерти всі деталі.
Також у витяжках слід час від часу замінювати лампи підсвічування. Цю процедуру потрібно виконувати при знеструмленому приладі.
Грамотний догляд за витяжкою забезпечить тривалу та продуктивну службу приладу.
Ознайомитися з асортиментом супутніх товарів для витяжок можна за посиланням:
Авторизуйтесь через соціальні мережі