Показати зміст статті
Млинці – смачна та доступна страва, приготування якої займе не більше 30 хвилин вашого часу. Ніжний смак та приємну текстуру млинцям надають правильні технології приготування та співвідношення інгредієнтів.
Складові
Не завжди перед приходом гостей або вранці перед школою в холодильнику є молоко або кефір для тіста.
Зневірятися не варто, адже існує простий рецепт млинців без цих продуктів:
- Вода – 1 л.
- Яйця – 3 шт.
- Борошно – 400 г.
- Цукор – 4 ст. ложки з гіркою.
- Рослинна олія для тіста – 30 г.
- Ванілін – щіпка.
- Сіль – щіпка.
Розпушувач чи сода для цього рецепта не потрібні. М’якість та ніжність млинців досягаються завдяки консистенції тіста.
Етапи приготування
Технологія приготування млинців найпростіша. Достатньо гарного міксера для розбивання грудок.
Етап 1
Візьміть глибокий посуд і вбийте яйця. Додайте цукор, сіль, ванілін і добре збийте. Такі інгредієнти, як правило, є в кожному будинку, так що більш простий рецепт млинців знайти буде складно.
Етап 2
Поступово влийте половину води та продовжуйте збивати. Міксер необхідно добре занурювати в суміш.
Етап 3
Акуратно по столовій ложці додайте борошно в яйця з водою і збивайте.
Етап 4
Додайте воду, що залишилася, і рослинну олію в тісто, добре збийте міксером. Тісто має вийти середньої консистенції – плавно стікати з віночка. Додана соняшникова олія в тісто не дозволяє млинцям вбирати зайвий жир зі сковорідки під час смаження.
Етап 5
Розігрійте сковороду та налийте в неї 1 ст. ложку соняшникової олії. Можна промазати шматочком сала чи жиру. Якщо не хочете надто жирні та калорійні млинці, найкращим рішенням буде рецепт млинців на кефірі або на воді.
Етап 6
Зручним для вас ополоником повільно наливайте тісто на сковороду. Приблизно половина стандартного половника для млинців діаметром 25 см – вони виходять тонкими.
Етап 7
Обсмажуйте до утворення рум’янцю з обох боків. Знімати потрібно лопаткою або вилкою плавно та акуратно, тому що млинці виходять дуже м’які та тонкі.
Цей рецепт млинців вас приємно здивує – вони просто тануть у роті.
Поради до рецепта
- Після кожних трьох смажених млинців повторно змащуйте сковороду. Це допоможе уникнути сухості страви.
- Щоб точно уникнути приставання тіста на дно сковороди, прогрійте її з сіллю – на сильному вогні втирайте чайну ложку солі в дно форми. Потім заберіть сіль і змастіть дно.
- Сухі краї млинців — показник великої кількості яєчного білка. У цьому випадку додайте трохи борошна.
- Причиною приставання тесту до сковороди може бути недостатня кількість яєць. У такому разі додайте в тісто 1 яйце.
Не завжди перший млинець — грудкою. Досить розігріта і в міру змащена сковорода допоможе розвіяти це переконання.
Калорійність продуктів у складі страви
Кожна господиня має свій рецепт смачних млинців, складові яких можуть змінюватись в залежності від особистих смакових переваг.
Залежно від рецепта калорійність готових млинців може бути різною:
- Млинці на воді – 135 ккал.
- На молоці – 170 ккал.
- На кефірі – 195 ккал.
- На сироватці – 143 ккал.
Люди, які дотримуються правильного харчування, часто замінюють продукти в рецепті млинців на низькокалорійні — вівсяне борошно або пластівці, гречане борошно або твердих сортів. Для цього необхідно знати калорійність інгредієнтів, що входять до складу млинця.
Розрахована калорійність на 100 г продукту:
- Борошно – 364 ккал.
- Яйце – 155 ккал.
- Цукор – 387 ккал.
- Рослинна олія – 884 ккал.
Готова страва містить велику кількість тваринного білка та протеїну, які легко засвоюються організмом і необхідні для зростання та відновлення клітин.
Млинці можна комбінувати з різного роду начинками – джемом, сметаною, згущеним молоком, м’ясом, картоплею, печінкою, морепродуктами, ікрою, сиром і т.д. Ця універсальна та смачна страва стане відмінним доповненням будь-якого столу.
Авторизуйтесь через соціальні мережі