Показати зміст статті
Пропонуємо рецепт Наполеона простий та доступний. З ним впораються навіть новачки кулінарної справи. Головне – запастися терпінням, тому що для випікання коржів знадобиться певний час. Набір продуктів для тіста та крему стандартний. Особливих професійних навичок також не потрібно.
Інгредієнти
Для класичного рецепта торта «Наполеон» знадобляться такі продукти:
- Вершкове масло – 200–250 г.
- Яйця – 5 шт.
- Цукор – 1 ст.
- Молоко – 0,7 л.
- Оцет 9% – 2 ч. л.
- Маргарин – 250 р.
- Борошно – 350–400 г.
- Сіль – на кінчику ножа.
- Вода – 1 ст.
- Ванільний цукор – 1 пакетик.
- Цедра лимона – на смак.
Важлива умова – вибирайте свіжі продукти, адже в цьому випадку торт буде дуже ніжним і смачним.
Харчова цінність порції
Рецепт торта «Наполеон» передбачає використання жирних продуктів, багато цукру та олії. Він належить до калорійної випічки, тому будьте готові відпрацьовувати спожиті калорії в тренажерному залі або під час прогулянок.
1 порція (100 г) містить:
- Білки – 5,1 г.
- Жири – 11,2 г.
- Вуглеводи – 32 г.
- Калорії – 250 ккал.
Покроковий рецепт
Приготування торта розбивається на три етапи:
- Заміс тіста та випікання коржів.
- Заварювання крему.
- Складання торта.
Починаємо з коржів. Процес нескладний, але досить трудомісткий за часом.
Крок 1
У склянку розбити 1 яйце, додати щіпку солі та 2 ст. л. оцту. Добре збовтати вилкою до однорідної маси. Поступово долити всю склянку кип’яченої холодної води. Знову перемішати вилкою. Повинна вийти каламутна непрозора рідина.
Крок 2
На сухий стіл чи дошку просіяти 3,5 ст. борошна. Маргарин попередньо покласти в морозилку, він має бути твердим. Потім поступово натерти його на тертці, змішуючи маргаринові пластівці з борошном. Працювати руками, перетираючи маргарин та борошно у крихту.
Крок 3
В отриману масу дрібними порціями вливати яєчно-водну рідину, перемішувати пальцями. Зібрати розрізнені частини липкого тіста в цілісний «колобок», присипати борошном, щоб пальці не прилипали. За цим рецептом торта «Наполеон» тісто потрібно відправити в холодильник на 1,5-2 години для затвердіння.
Крок 4
Тісто розділити на 15–20 частин, поступово діставати їх по черзі з холодильника. Кожну згорнути в кульку, розкотити на дошці в тонке коло 2-3 мм (що тонше буде корж, тим смачніше вийде торт). Обов’язково підсипати при розкочуванні коржі борошном, інакше вони прилипнуть до дошки та рук.
Крок 5
Коржі випікати при температурі 180–200 °С до підрум’янювання. Складати один на одного до повного остигання. Перед випіканням потрібно робити кілька проколів вилкою на поверхні коржа, щоб вони не пузирилися в духовці. Зайве борошно змахнути щіточкою.
Поки коржі остигають, приступаємо до приготування крему. У домашньому рецепті Наполеон має бути максимально просоченим та ситним.
Крок 1
У ємність розбити 4 яйця, додати 1 склянку цукру та 3 ст. л. борошна. Збити міксером до отримання густої однорідної маси.
Крок 2
Молоко вилити в каструлю та поставити на вогонь. У киплячу рідину тонким цівком вливати збиту яєчно-цукрову суміш, швидко розмішувати ложкою, бажано дерев’яною. Мішати потрібно постійно, щоби нічого не пригоріло на дні каструлі. У міру заварювання крем загусне, і як тільки закипить, каструлю знімають з вогню остигати.
Крок 3
Щоб відчувався вершковий смак крему, за рецептом торта «Наполеон» олії не шкодують. Його потрібно попередньо дістати з холодильника, нарізати на шматочки ножем і розм’якшитися. Розм’якшене масло додати в остиглий крем. Перемішати ложкою до повної сполуки інгредієнтів один з одним. За бажанням додати натерту лимонну цедру, ванільний цукор.
Заключний етап – збирання торта. Тут все просто – коржі щедро промазати кремом, складаючи один на одного. Для надання пікантного смаку можна деякі коржі посипати горіховою крихтою. Зверху прикрасити горіхами, фруктами, ягодами, кокосовою стружкою – політ фантазії безмежний. Смачного!
Авторизуйтесь через соціальні мережі