Для прихильників популярних кулінарних шоу і не тільки – прем’єра документальної стрічки про невідомі, неймовірні автентичні українські рецепти хліба. І ексклюзивно у фільмі – особисті історії відомих шефів про хлібні традиції, які плекалися у їхніх родинах. Це унікальна кіномандрівка, сповнена смакоти й зіркових таємниць. Дивіться прем’єру фільму вже з 2 травня у кіно, а Фокстрот разом з FILM.UА традиційно проведуть розіграш квитків!
Фільм про те, що об’єднує всіх українців.
Смак дитинства, смак затишку і родинного тепла, смак бабусиної турботи і маминої усмішки, спекотний аромат літнього колосся і лагідний захід сонця за обрієм стиглого поля – усе це увібрав у себе смак хрусткої скоринки хліба…
Національний гастрономічний код та власна унікальна кухня – ось де заховані секрети наших пращурів. Їхня сила, вірування, магія. Вона прокидається в кожному з нас, коли ми печемо і робимо хліб, чи солодкі пундики, або паску за бабусиним рецептом…навіть не уявляючи, що цьому рецепту понад 500 чи навіть 700 років…
Знімальна група фільму «Тісто» вирушає в мандрівку Україною, щоб пізнати хлібні традицій й розповісти про філософію хліба, борошна та тіста.
Ролі ведучих документальної розповіді взяли на себе відомі кулінари – Володимир Ярославський та Ольга Мартиновська.
Подорожуючи різними куточками України та розповідаючи про різноманіття автентичних рецептів від Слобожанщини до Закарпаття, від Полісся до Бессарабії, популярні кулінари розповідають і власні рецепти, історію свого роду, секрети і спогади дитинства – те, що ви нізащо й ніде не знайдете в інтернеті.
З кожним героєм стрічки фільм переносить нас в особливу локацію — старовинна хата, народний ринок, столичний ресторан чи навіть військовий полігон. Усе це — аби показати, що ми усі з одного тіста.
Фільм «Тісто» – це спілкування з авторами, дослідниками і хранителями рецептів, вартовими традицій, пов’язаними із виробами з тіста. Кухарі, пекарі, кондитери, ресторатори та й просто фанати гастрономічних досліджень розкриють понад два десятки рецептів. А за допомогою знаменитих українських кухарів вдасться зрозуміти, якою є філософія хліба, борошна, тіста. І як вона насправді всіх нас зв’язує між собою.
У кожному регіоні України ви дізнаєтеся все про страву, що виникла тільки там, і стала своєрідним кулінарним символом. У Полтаві – це вергуни та галушки (у місцевому ресторані їх понад 20 видів), а у Харкові — вареники, а ще ви вперше побачите, як печуть «шахтарські паски». Мешканці Чернівецької області пояснять, що таке зАтирка, а одесити поділяться традицією виготовлення справжнього форшмаку. Черкащани розкажуть про справжній хлібний квас та хліб на власноруч виготовленій заквасці. У Кіровоградській області ведучі скуштують пряники «коні і барини», у Дрогобичі — пляцок, а на Закарпатті — весільний медяник, до якого кожна господиня додає свій секретний інгредієнт.
Уже хочеться поринути в цю хлібну епопею смаків, прадавніх секретів та ексклюзивних історій зірок?
Тоді дивіться документальну стрічку «Тісто» у кінотеатрах країни з 2 травня!
Унікальний фільм cтворено ТОВ «ФІЛЬМ Ю ЕЙ ТЕЛЕВІЖН» за підтримки USAID та бренду «Хуторок», партнерство з яким реалізовано агенцією інтегрованих рішень Brandly by FILM.UA.
Стежте за новинами проєкту в соціальних мережах Фокстрот Telegram, Facebook та Instagram та FILM.UA Distribution, аби не пропустити розіграш квитків на прем’єру!
Назва: Тісто
Жанр: документальний
Хронометраж: 95 хвилин
Ведучі: Володимир Ярославський, Ольга Мартиновська
Креативний продюсер: Сергій Гулейков
Режисер-постановник: Дмитро Кочнев
Оператор-постановник: Дмитро Муленко
Сценарист: Антон Базелінський
Композитор: CEPASA
Консультант проєкту: Олександр Веремієнко
Прем’єра в українських кінотеатрах: 02.05 2024