Показати зміст статті
Літо, сонце, спека… безліч корисних фруктів, овочів і зелені. Хочеться спробувати все і відразу! Але краще все-таки розумно поєднувати продукти, щоб потім не було зайвих проблем зі здоров’ям 😊
З приготуванням різноманітних і смачних страв із фруктів найкраще може впоратися… блендер! Так-так, саме він, а не якийсь потужний кухонний комбайн. За допомогою блендера дуже швидко і зручно приготувати смузі, охолоджуючий коктейль….Але про все по черзі. Отже, пропонуємо вашій увазі підбірку легких і корисних літніх рецептів, які робляться за допомогою блендера.
Лимонад із кавуна
Цей напій охолодить вас у найспекотніший час, а готується він елементарно. Щоб зробити кавуновий лимонад, вам знадобиться:
- м’якоть великого кавуна
- 200 мл води
- пара листочків м’яти
- 1 лайм
- 1 чайна ложка меду
Процес приготування займе хвилин десять, не більше. Для початку слід розрізати м’якоть кавуна на дрібні шматочки і видалити кісточки. Після цього з’єднати всі інгредієнти і збити. Якщо ви користуєтеся стаціонарним блендером, продукти поміщаються безпосередньо в його чашу. Якщо ж у вас занурювальний блендер, просто підготуйте міцний і глибокий посуд для збивання. Ефект буде однаковий: ви отримаєте смачний і насичений смак лимонаду, у який можна додати кілька кубиків льоду.
До речі, лід зручно дробити також за допомогою блендера – у багатьох моделях є саме така функція. Оригінальний напій із кавуна обов’язково сподобається вам і вашим гостям.
Лимонад із кавуна
Гарбузовий крем-суп
Суп-пюре, або як його ще називають – крем-суп, дуже популярний не тільки в сім’ях із маленькими дітьми. Ця страва прийшла до нас із європейської аристократичної кухні. Раніше процес приготування крем-супу був дуже трудомістким, оскільки всі інгредієнти доводилося перетирати вручну. З появою блендера проблема була вирішена, і ця страва стала популярною в багатьох ресторанах. Ми хочемо запропонувати вам рецепт супу-пюре з гарбуза, який дуже корисний для організму.
Для приготування крем-супу з гарбуза вам знадобиться:
- 1 кг очищеного гарбуза
- 1 л бульйону (м’ясного або овочевого)
- 150 мл вершків жирністю 25–35 %
- вершкове масло – 50 г
- сіль, перець – за смаком
- за бажанням можна додати дрібно посічену зелень
Гарбуз зварити або протушкувати на маленькому вогні з додаванням води. Готову м’якоть викласти в глибоку ємність, додати бульйон і інші інгредієнти. Збити занурювальним блендером до однорідної маси. Перед подачею на стіл посипати зеленню.
Літній зелений соус
Цей соус відрізняється оригінальним і легким смаком. Готується він дуже просто. Для цього потрібно взяти:
- пучок зелені (кріп, петрушка)
- сметану
- гірчицю
- спеції (сіль, перець)
Зелень дрібно нарізати. Щоб це зробити, не обов’язково користуватися кухонним ножем – досить помістити кріп і петрушку в подрібнювач блендера й натиснути кнопку «турборежим». У лічені секунди зелень буде готова до подальшого використання.
Додати в чашу блендера (стаціонарний варіант, якщо ж у вас занурювальний блендер – в окрему глибоку ємність) трохи сметани, гірчиці, зелень, сіль, перець і перемішати всі інгредієнти на високій швидкості.
Домашній і низькокалорійний соус готовий 😊 Подавати до м’яса, риби, картоплі й інших других страв.
Літній зелений соус
Сорбет із полуниці
І куди ж без солодкого 😊 Напевно, полуницю люблять усі. З неї можна готувати відмінні страви. Ми хочемо запропонувати вам приготувати дуже смачний десерт із полуниці – це сорбет. Полуничний сорбет відрізняється ніжним солодким смаком із ноткою кислоти.
Щоб приготувати полуничний сорбет, необхідно підготувати:
- 300–400 г полуниці
- 1 лимон
- гілочку м’яти
- 75 г цукру
У першу чергу полуницю потрібно вимити і відокремити від «хвостиків». Далі ягоди нарізати, викласти в ємність і засипати цукром, додавши сік 1 лимона і воду (як зазначено в пропорції). Зачекайте 15–20 хвилин, після чого всю масу збити блендером (занурювальним або стаціонарним – не важливо).
Готову масу краще процідити через дрібне сито, щоб сорбет вийшов повністю однорідним. Викласти полуничне пюре в плоску форму і відправити в морозильну камеру на 1 годину. Після цього дістати масу й перемішати виделкою або вінчиком. Знову прибрати в холод. Цю процедуру слід повторити 3 рази, з інтервалом часу в 1 годину. Під кінець залишити полуничний сорбет у морозильній камері на ніч. Відмінний літній десерт буде готовий до наступного ранку.
Полуничний сорбет
Смузі з банана та груші
Наостанок ми підготували оригінальний рецепт охолоджуючого смузі. Цей напій не тільки смачний, але й дуже поживний. Для приготування вам необхідно підготувати основні інгредієнти:
- 2 груші
- 2 банана
- 1 склянка води
- 2 кореня селери
Помістіть грушу й банан у чашу блендера, попередньо очистивши їх. Смузі більш зручно готувати в стаціонарному блендері, так під час процесу збивання не буде бризок. Додайте також у чашу 1 склянку води і, увага, корінь селери 😉 Саме цей продукт додасть дивовижний смак вашому смузі, який обов’язково буде смачним (не переживайте :)).
Збити всі інгредієнти до однорідної маси. Корисний і поживний літній смузі готовий.
Бананово-грушевий смузі
Приємного апетиту 😊
Авторизуйтесь через соціальні мережі