Легке літнє меню: 5 рецептів для блендера

Показати зміст статті

  1. Лимонад із кавуна
  2. Гарбузовий крем-суп
  3. Літній зелений соус
  4. Сорбет із полуниці
  5. Смузі з банана та груші

Літо, сонце, спека… безліч корисних фруктів, овочів і зелені. Хочеться спробувати все і відразу! Але краще все-таки розумно поєднувати продукти, щоб потім не було зайвих проблем зі здоров’ям 😊

З приготуванням різноманітних і смачних страв із фруктів найкраще може впоратися… блендер! Так-так, саме він, а не якийсь потужний кухонний комбайн. За допомогою блендера дуже швидко і зручно приготувати смузі, охолоджуючий коктейль….Але про все по черзі. Отже, пропонуємо вашій увазі підбірку легких і корисних літніх рецептів, які робляться за допомогою блендера.

Лимонад із кавуна

Цей напій охолодить вас у найспекотніший час, а готується він елементарно. Щоб зробити кавуновий лимонад, вам знадобиться:

  • м’якоть великого кавуна
  • 200 мл води
  • пара листочків м’яти
  • 1 лайм
  • 1 чайна ложка меду

Процес приготування займе хвилин десять, не більше. Для початку слід розрізати м’якоть кавуна на дрібні шматочки і видалити кісточки. Після цього з’єднати всі інгредієнти і збити. Якщо ви користуєтеся стаціонарним блендером, продукти поміщаються безпосередньо в його чашу. Якщо ж у вас занурювальний блендер, просто підготуйте міцний і глибокий посуд для збивання. Ефект буде однаковий: ви отримаєте смачний і насичений смак лимонаду, у який можна додати кілька кубиків льоду.

До речі, лід зручно дробити також за допомогою блендера – у багатьох моделях є саме така функція. Оригінальний напій із кавуна обов’язково сподобається вам і вашим гостям.

Лимонад з кавуна за допомогою блендера

Лимонад із кавуна

Гарбузовий крем-суп

Суп-пюре, або як його ще називають – крем-суп, дуже популярний не тільки в сім’ях із маленькими дітьми. Ця страва прийшла до нас із європейської аристократичної кухні. Раніше процес приготування крем-супу був дуже трудомістким, оскільки всі інгредієнти доводилося перетирати вручну. З появою блендера проблема була вирішена, і ця страва стала популярною в багатьох ресторанах. Ми хочемо запропонувати вам рецепт супу-пюре з гарбуза, який дуже корисний для організму.

Для приготування крем-супу з гарбуза вам знадобиться:

  • 1 кг очищеного гарбуза
  • 1 л бульйону (м’ясного або овочевого)
  • 150 мл вершків жирністю 25–35 %
  • вершкове масло – 50 г
  • сіль, перець – за смаком
  • за бажанням можна додати дрібно посічену зелень

Гарбуз зварити або протушкувати на маленькому вогні з додаванням води. Готову м’якоть викласти в глибоку ємність, додати бульйон і інші інгредієнти. Збити занурювальним блендером до однорідної маси. Перед подачею на стіл посипати зеленню.

Гарбузовий крем-суп

Літній зелений соус

Цей соус відрізняється оригінальним і легким смаком. Готується він дуже просто. Для цього потрібно взяти:

  • пучок зелені (кріп, петрушка)
  • сметану
  • гірчицю
  • спеції (сіль, перець)

Зелень дрібно нарізати. Щоб це зробити, не обов’язково користуватися кухонним ножем – досить помістити кріп і петрушку в подрібнювач блендера й натиснути кнопку «турборежим». У лічені секунди зелень буде готова до подальшого використання.

Додати в чашу блендера (стаціонарний варіант, якщо ж у вас занурювальний блендер – в окрему глибоку ємність) трохи сметани, гірчиці, зелень, сіль, перець і перемішати всі інгредієнти на високій швидкості.

Домашній і низькокалорійний соус готовий 😊 Подавати до м’яса, риби, картоплі й інших других страв.

Зелений соус із зелені на блендері

Літній зелений соус

Сорбет із полуниці

І куди ж без солодкого 😊 Напевно, полуницю люблять усі. З неї можна готувати відмінні страви. Ми хочемо запропонувати вам приготувати дуже смачний десерт із полуниці – це сорбет. Полуничний сорбет відрізняється ніжним солодким смаком із ноткою кислоти.

Щоб приготувати полуничний сорбет, необхідно підготувати:

  • 300–400 г полуниці
  • 1 лимон
  • гілочку м’яти
  • 75 г цукру

У першу чергу полуницю потрібно вимити і відокремити від «хвостиків». Далі ягоди нарізати, викласти в ємність і засипати цукром, додавши сік 1 лимона і воду (як зазначено в пропорції). Зачекайте 15–20 хвилин, після чого всю масу збити блендером (занурювальним або стаціонарним – не важливо).

Готову масу краще процідити через дрібне сито, щоб сорбет вийшов повністю однорідним. Викласти полуничне пюре в плоску форму і відправити в морозильну камеру на 1 годину. Після цього дістати масу й перемішати виделкою або вінчиком. Знову прибрати в холод. Цю процедуру слід повторити 3 рази, з інтервалом часу в 1 годину. Під кінець залишити полуничний сорбет у морозильній камері на ніч. Відмінний літній десерт буде готовий до наступного ранку.

Сорбет з полуниці

Полуничний сорбет

Смузі з банана та груші

Наостанок ми підготували оригінальний рецепт охолоджуючого смузі. Цей напій не тільки смачний, але й дуже поживний. Для приготування вам необхідно підготувати основні інгредієнти:

  • 2 груші
  • 2 банана
  • 1 склянка води
  • 2 кореня селери

Помістіть грушу й банан у чашу блендера, попередньо очистивши їх. Смузі більш зручно готувати в стаціонарному блендері, так під час процесу збивання не буде бризок. Додайте також у чашу 1 склянку води і, увага, корінь селери 😉 Саме цей продукт додасть дивовижний смак вашому смузі, який обов’язково буде смачним (не переживайте :)).

Збити всі інгредієнти до однорідної маси. Корисний і поживний літній смузі готовий.

Смузі з банана і грушіБананово-грушевий смузі

Приємного апетиту 😊

Вам сподобалася стаття?

Залиште коментар
або


Ваша оцінка


Коментарі
Залишити відгук
Поки що немає коментарів