Великдень у домашніх умовах – усе, що ви хотіли знати про електрогрилі

Без шашлику не обходиться жодне свято. Свіжоприготовані й ароматні страви на грилі так і ваблять. Особливо коли на вулиці підвищується температура, цвітуть вишні, а сонечко пригріває маківку.

Але відчайдушні часи вимагають відчайдушних заходів. Поки не можна влаштовувати пікніки в парках, ви можете влаштувати бенкет вдома, особливо якщо у вас є електричний гриль. Такий тип гриля – це відмінна альтернатива багаттю або мангалу.

М'ясо на електрогрилі

ЕЛЕКТРИЧНИЙ ГРИЛЬ – ІДЕАЛЬНЕ РІШЕННЯ ДЛЯ КВАРТИРИ

На електрогрилі легко і швидко приготувати овочі, м’ясо або сендвічі. Прилади з більшою кількістю функцій легко зможуть приготувати стейки з конкретним рівнем прожарювання. Головна перевага електрогриля у тому, що все це буде доступно вам у будь-який час року. Навіть якщо у вас невелика кухня, то можна знайти підходящу модель, яка не буде займати багато місця.

8 ПУНКТІВ, НА ЯКІ ВАРТО ЗВЕРНУТИ УВАГУ ПІД ЧАС ВИБОРУ ГРИЛЯ

1. Розмір

Кількість порцій, які можна одночасно готувати, безпосередньо залежить від розміру гриля. Не варто поспішати з вибором. Для початку визначтеся, на яку кількість осіб у середньому ви будете готувати. Любите збирати дружну компанію й балувати всіх смакотою? Віддаєте перевагу готувати тільки для родини? Ось від цього і відштовхуйтеся.

Компактний гриль зможе готувати до 5 порцій за раз. Але якщо ви любите збирати гостей, тоді краще віддати перевагу великим моделям. Тільки заздалегідь продумайте, де він буде стояти. Адже гриль великого розміру вимагає більше місця.

2. Поверхня і її матеріал

Поверхня може бути ребриста або рівна. Як матеріал для неї, в основному, використовується чавун або алюміній. Іноді бувають прилади зі склокерамічною поверхнею.

Усі три варіанти добре виконують свої функції, але є деякі особливості:

  • Нагрівальна поверхня з чавуну або алюмінію обов’язково повинна бути покрита антипригарним шаром, інакше їжа буде пригорати.
  • Склокераміка виглядає дуже красиво, але вимагає обережного і правильного догляду. Адже за умови попадання холодної води на розігріту поверхню, вона може розколотися або пошкодитися.

Ребристий гриль

3. Потужність

Швидкість приготування їжі залежить від даної характеристики приладу. Електрогриль із невеликою потужністю буде економно витрачати електроенергію, але сам процес приготування займе більше часу. З іншого боку, більш висока потужність дозволить швидше приготувати необхідну страву.

4. Система контролю температури

Деякі ллектрогрилі оснащені функцією автоматичного контролю температури. Перед початком готування ви можете задати необхідну температуру приготування страви. Досягнувши цього показника, система нагріву автоматично відключиться. Тепер ви зможете в домашніх умовах готувати м’ясо різного ступеня прожарювання. До того ж завдяки цій функції ваша їжа ніколи не згорить!

Контроль температури на грилі

5. Індикатор готовності страви

Сучасні електричні грилі мають індикатор, який показує, готовий продукт чи ні. Під час вибору приладу зверніть увагу на цю функцію. Вона стане в нагоді й новачкам, й експертам, оскільки не буде необхідності засікати точний час приготування.

В основному є три кольори індикатора, які відображають стан приготування:

  • Жовтий говорить про те, що їжа приготована на третину.
  • Помаранчевий – до середнього рівня.
  • Червоний – що їжа повністю готова.

Повну інформацію про цю функцію ви зможете дізнатися з інструкції до свого приладу.

6. Тип конструкції

Вам потрібно вирішити – чи достатньо вам однієї поверхні для готування або ви хочете зажарювати їжу з двох сторін. Є два варіанти:

1. Відкриті грилі – мають одну поверхню, яка зазвичай знімається й легко чиститься. Найчастіше вони використовуються для приготування сніданків, млинців, яєць і ковбасок.

Відкритий гриль

2. Закриті грилі дозволяють обсмажувати продукт з обох боків. Вам не потрібно буде витрачати час на перевертання м’яса. Крім того, пристрої цього виду виділяють менше диму, оскільки немає необхідності відкривати кришку під час готування. У деяких моделей є регулювання висоти кришки, що дасть вам більше можливостей для готування м’яса різної товщини.

Закритий електрогриль

7. Безпека

Приготування їжі на електрогрилі не вимагає багато навичок, це досить простий процес. Але в будь-якому випадку це використання електрики. Під час вибору гриля зверніть увагу на такі супутні параметри:

  • Знімний піддон трохи полегшить використання, оскільки його можна буде зняти й безпечно очистити забруднену поверхню.
  • Переконайтеся, що ручка знаходиться на достатній відстані від нагрівальних елементів і не буде перегріватися занадто швидко.
  • Вибирайте модель, яку можна легко зібрати й розібрати.

8. Додаткові функції

Деякі функції забезпечать комфортний процес готування, а деякі додадуть смакових якостей. Давайте розглянемо, які особливості можна знайти:

  • У деяких грилів є відділення для посилення аромату – воно використовується для того, щоб надати їжі аромат трав, спецій або копчення.
  • Зверніть увагу на наявність у комплекті лотка для стікання жиру, він відверне жиропокаліпсис на вашій кухні.
  • Знімні деталі набагато легше чистити в домашніх умовах.

Додаткові функції гриля

Електрогриль можна навіть використовувати на відкритому повітрі, тільки для цього знадобиться доступ до електроенергії. У будь-якому випадку, його головна перевага в тому, що його можна використовувати протягом усього року.

Ідеальні електрогрилі для приготування їжі у квартирі ви можете знайти зараз в асортименті Фокстрот.

Вам сподобалася стаття?

Залиште коментар
або


Ваша оцінка


Коментарі
Залишити відгук
Поки що немає коментарів