Показати зміст статті
3 рецепти здорової та смачної їжі з осінніх продуктів
16 жовтня – Всесвітній день здорового харчування, тож саме час приділити більше часу для здорової та корисної їжі. Ми підготували 3 рецепти страв, смак яких оцінить уся сімʼя. Готуйте та смакуйте!
Гарбузовий крем-суп
Гарбузовий крем-суп – чудова сезонна страва, якою можна і сімʼю потішити, і подати на святковий стіл для гостей.
Інгредієнти:
Гарбуз – 1 кг
Картопля – 2-3 шт.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Часник – 2-3 зубчики
Оливкова олія – 2 ст. л.
Овочевий бульйон – 1 л
Вершки (за бажанням) – 100 мл
Сіль, перець, мускатний горіх – за смаком
Приготування
Готуємо овочі. Гарбуз очистити, видалити насіння і нарізати кубиками. Почистити також картоплю та цибулю, нарізати кубиками. Часник почистити і дрібно нарізати
У сковорідці (чи мультиварці) розігріти оливкову олію і обсмажити цибулю до золотистого кольору. Тоді додати часник і смажити ще 30 секунд.
Поставити гарбуз варити разом із картоплею та підсмаженою цибулею. Додати овочевий бульйон (за наявності). Овочі варити до готовності – близько 25-30 хвилин.
Готові, ще теплі овочі перебити у блендері до однорідної маси. Якщо суп виходить загустим, можна додати трохи овочевого бульйону.
Спеції. Для смаку додати вершки і мускатний горіх, сіль та перець. Добре перемішати.
Перед подачею прикрасити гарбузовим чи соняшником насінням. Смакує із теплим хлібом або грінками. Смачного!
Лосось на пару з овочами
Насолоджуйтеся смачним та корисним лососем на пару з овочами – це ідеальний вибір здорової вечері. З овочів рекомендуємо обрати броколі та сезонну солодку картоплю (батат). Ця неймовірно смачна страва не тільки багата вітамінами та антиоксидантами, але й корисна для вашого здоров’я!
Інгредієнти:
Середній батат (солодка картопля)
Броколі
Філе лосося без шкіри – 2 шт
Яблучний оцет – 2 ст. ложки
Зелена цибуля
Сіль, перець, розмарин і лимонний сік за смаком
Приготування
Підготуйте філе лосося, за бажанням замаринуйте у суміші спецій, додайте розмарин та лимонний сік. Залиште на 30 хвилин.
Готуємо овочі. Очистіть батат від шкірки та наріжте невеличкими скибочками. Розділіть броколі на маленькі суцвіття. Покладіть овочі у кошик для пароварки. Приправте сіллю, перцем та ложкою олії. Накрийте кришкою та готуйте, поки овочі стануть майже готовими.
Додайте філе лосося у пароварку. Накрийте кришкою та готуйте, поки риба не стане готовою, а овочі – хрусткими та м’якими, ще 8 хвилин.
Тим часом змішайте заправку – оцет, олію та тонко нарізану зелену цибулю.
Подавайте страву, поливши заправкою рибу та овочі. Хай смакує!
Яблучні чипси
Осінь – це також і сезон яблук, тож саме час приготувати корисні яблучні чипси. Ці снеки зберігають максимум користі і стануть чудовим перекусом, а ще й улюбленим смаколиком для дітлахів. Готові чипси можна зберігати в окремому контейнері і додавати до ранкової вівсянки. Готувати чипси дуже просто, потрібно лиш кілька інгредієнтів.
Інгредієнти:
Яблука
Сік лимона
Кориця
Вода – кілька столових ложок
Приготування
Для чипсів найкраще обрати тверді та хрумкі яблука, бажано солодкі чи з медовим післясмаком – такі снеки смакуватимуть найкраще. Краще уникати дуже соковитих і мʼяких сортів, адже їх висушувати доведеться набагато довше.
Яблука добре вимити і на сухо витерти рушником. Тоді нарізати на тонкі кружальця (найкраще використовувати овочерізку), видалити насіння та викласти на тарілку. У окремій мисці зʼєднати воду, сік лимона та спеції – і промокнути всі яблука. Варто зачекати 20 хв – поки виходитиме волога. Тоді ще раз промокнути нарізані яблука вафельним чи паперовим рушником і викласти на деко.
Висушувати чипси можна у будь-якому зручному девайсі. Найкраще підходить сушарка чи фритюрниця – там снеки приготуються швидше. Однак підійде і звичайна духовка. Зневоднювати чипси у духовці варто при температурі 50 С протягом 9 годин, обертаючи кружальця що кілька годин.
Коли ви розірвете кружальце і не побачите всередині вологи – чипси готові. Смачного!
Авторизуйтесь через соціальні мережі